Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Leiappelboom (Malus domestica ‘James Grieve’)

leiappelboom-malus-domestica-james-grieve-bestellen-bezorgen

Leiappelboom (Malus domestica ‘James Grieve’) online bestellen

De Leiappelboom (Malus domestica ‘James Grieve’) direct online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit portaal vind je veel praktische info over deze Leifruitboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleuren van het blad zijn Roze, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 450 cm. Deze Leiappelboom kan jij online kopen vanaf €48,75.

Naam boomLeiappelboom (Malus domestica ‘James Grieve’)
Latijnse naamMalus domestica James Grieve
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€48,75
KleurRoze, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Leiappelboom (Malus domestica James Grieve) thuis bezorgen ([maandjaar])

De Malus domestica ‘James Grieve’ is een echte eyecatcher. Bomen geven schaduwrijke plekken, ze dempen het geluid van de omgeving en dieren zijn er gek op. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is deze Leifruitboom een uitstekende keuze. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hierna vergelijk je verschillende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Leiappelboom Malus domestica James Grieve online kopen kan. Of bekijk meer over de Groene Beukenboom (Fagus Sylvatica).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica James Grieve (Leiappelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Levering van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gekozen adres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Een dag voor levering ontvang je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Leiappelboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Neem ook zaken in acht als schaduw, wortels, tegelwerk, groeiwijze.

 4. Hoe plant ik een boom?

  De Leiappelboom Malus domestica James Grieve kan aangeplant worden in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit van boom ruimschoots past. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Til de boom voorzichtig in het gat en gebruik aanplantgrond. Graaf boompalen in om de stam mooi recht te houden.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de grond vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens het groeiseizoen (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de zomerperiode achter de rug is. Bij een droge periode adviseert de kweker om wat aanvullend water bij te geven.

Leiappelboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Aanvullende informatie over de Malus domestica ‘James Grieve’

Een lei-appel boom is een mooie aanvulling in de tuin. Malus domestica ‘James Grieve’ is een sappige en zachte hand- en moesappel met een goed aroma. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. ‘Benoni’, ‘Elstar’ of ‘Summerred’ meer succes. Snoeien: in de winter of rond 1 juli. Zorg voor horizontaal productiehout. Verticale loten geheel wegnemen. Bemesting: In de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Voeg matig kalk toe voor zoetere vruchten. Bewaren: Hoe lang u appelen kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appelen die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appelen veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller door rijpt. Schoonmaken: Eet een appel gewassen, geschild, in zijn geheel of in partjes. Voor een kind is het prettig als het klokhuis er met een appelboor wordt uitgehaald. Appelen verkleuren na het schillen snel bruin. Door het toevoegen van een beetje citroen- of limoensap (bijvoorbeeld in fruitsalades) is dit te voorkomen. Consumptie: Een appeltje eet u niet alleen uit de hand. Er zijn oneindig veel recepten waarin de appel de hoofdrol speelt. Bekende recepten zijn appeltaart, appelmoes en appelflappen. Voedingswaarde: Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De caloriearme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 450 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Leivorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Roze, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Goed om te weten: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Groene Beukenboom (Fagus Sylvatica).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘James Grieve’ [maandjaar]
Welke kleur geven de bladeren van de Malus domestica James Grieve?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Roze, Wit. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar je de boom plant dient vrij te zijn van worteldoek, puin, oude wortels, straatwerk enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Leiappelboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd ook rekening met de buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Houd ook rekening met mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Malus domestica James Grieve Leiappelboom aan huis laten bezorgen?

Je kunt deze Leiappelboom probleemloos bij u thuis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit verschillende formaten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals set met boompalen of grond voeding. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt de voordelige Malus domestica James Grieve aanbieding afgeleverd en aangeplant door een ervaren boomexpert. Op die manier wordt al het werk uit handen genomen en kan je er rustig vanuit gaan dat het juist geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Belangrijk: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. puin en grind, worteldoek, oude wortels, stronken, bekabeling en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie