Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

patio-kersenboom-prunus-avium-hedelfinger-bestellen-bezorgen

Patio kersenboom (Prunus avium ‘Hedelfinger’) online bestellen

De Patio kersenboom (Prunus avium ‘Hedelfinger’) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op onze bomen-vergelijkingssite tonen wij handige informatie over deze Patio-fruitboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de boomexperts of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De bladkleur is mooi: Wit. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 150 cm. Deze Patio kersenboom kan jij online kopen vanaf €20,25.

Naam boomPatio kersenboom (Prunus avium ‘Hedelfinger’)
Latijnse naamPrunus avium Hedelfinger
CategoriePatio-fruitboom
Vanafprijs€20,25
KleurWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Patio kersenboom (Prunus avium Hedelfinger) bezorgen aan huis (mei 2023)

De Prunus avium ‘Hedelfinger’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen leveren schaduw, ecologisch evenwicht en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is dit type Patio-fruitboom het overwegen waard. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hierna vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Patio kersenboom Prunus avium Hedelfinger online kunt bestellen. Zie ook meer informatie over de Photinia boom (Photinia fraseri ‘Red Robin’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Hedelfinger (Patio kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Een groot deel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend organisme. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je ontvangt altijd vroegtijdig een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek in de tuin die het water goed afvoert en dagelijks voldoende zon krijgt. De Patio kersenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Let ook op andere aspecten zoals tegelwerk, schaduw, groeiwijze, bewatering.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Deze Patio kersenboom Prunus avium Hedelfinger kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en vul het deels met aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het van levensbelang om genoeg water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeiperiode (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de zomerdagen is het noodzakelijk om de kluit extra nat te houden.

Patio kersenboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Prunus avium ‘Hedelfinger’

Deze mooie patio kersenboom kan u overal kwijt, ook erg leuk om als kado te geven. De Prunus avium ‘Hedelfinger’ is een lekkere zoete kers. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Dubbele Meikers of Stella meer succes. Snoeien: na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen. Bemesting: in februari en in de herfst organisch-minerale meststof geven. Plantdelen niet geschikt voor consumptie. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? De uiteindelijke hoogte is ongeveer 150 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Patio. De (blad)kleur van deze boom is: Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Belangrijk: deze Patio-fruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Photinia boom (Photinia fraseri ‘Red Robin’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormPatio
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Hedelfinger’ mei 2023
Welke kleur heeft het blad van de Prunus avium Hedelfinger?

De belangrijkste kleuren zijn Wit. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen grind, worteldoek, oude beplanting, puin enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de ideale standplaats voor de Patio kersenboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Denk tenslotte ook aan overhangende takken en doorschietende wortels.

Kan ik de Prunus avium Hedelfinger Patio kersenboom bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan de Patio kersenboom eenvoudig laten bezorgen tot in de tuin. Je hebt de keuze uit meerdere hoogtes, varianten en andere essentials zoals boompalen of aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, ongeveer 5 werkdagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt deze voordelige Prunus avium Hedelfinger aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een erkende tuinman. Door deze handige service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Let op: de aanplantplek dient vrij te zijn van stronken, worteldoek, straatwerk, puin en grind, bekabeling en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie