Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

olijfboom-op-stam-olea-europaea-bestellen-bezorgen

Olijfboom op stam (Olea europaea) online bestellen

De Olijfboom op stam (Olea europaea) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op deze pagina check je informatie en eigenschappen van deze Olijfboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van onze partners. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Blauw, Bruin, Groen, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Juni. Uiteindelijk wordt deze boom circa 300 cm. Dit type Olijfboom op stam is te koop voor prijzen v.a. €29,95.

Naam boomOlijfboom op stam (Olea europaea)
Latijnse naamOlea europaea
CategorieOlijfboom
Verkoopprijs v.a.€29,95
KleurenBlauw, Bruin, Groen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdJuni

Olijfboom op stam (Olea europaea) laten thuisbezorgen (mei 2023)

De Olea europaea zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen leveren schaduwrijke plekken, ze produceren zuurstof en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Olijfboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Hierbij wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In deze tabel vergelijk je betrouwbare online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Olijfboom op stam Olea europaea online kan kopen. Zie ook meer informatie over de Perenboom (Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Olea europaea (Olijfboom op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gewenste afleveradres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt de dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die het water goed afvoert en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Olijfboom op stam voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan wortels, groeiwijze, snoeiwerk, bewatering.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Olijfboom op stam Olea europaea kan men aanplanten in Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en koop voedingsrijke aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Onderhouden

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de kluit vochtig te houden. Vooral in het bloeiseizoen (Juni). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In droge, warme zomers adviseert de kweker om regelmatig extra water toe te dienen.

Olijfboom op stam goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Olea europaea

De olijfboom (Olea europaea) is een zelfbestuivende, winterharde olijfboom op stam. De stammen van de olijfboom zijn geënt, dit betekent dat de stam niet meer hoger wordt, maar wel dikker. De Olea europaea heeft smal, donkergroen blad dat aan de onderkant zilvergrijs kleurt. In augustus en september bloeit de boom met kleine witte bloemen. De Olea europaea is winterhard en groenblijvend, maar de meeste bomen hebben baat bij bescherming bij strenge vorst. De Olea europaea komt het beste tot zijn recht als exotische solitair en doet het ook prima als kuipplant. De Olea europaea gedijt het beste op goed doorlatende, droge tot vochthoudende, kalkrijke grond in de volle zon. De plant verdraagt geen natte voeten en geen volle schaduw. Bij het planten kunt u het beste Mediterraan en Palm Grond gebruiken. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 300 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid. Samenvatting van de kleur: Blauw, Bruin, Groen, Wit. De bloeitijd is Juni. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Normale grond. Let op: deze Olijfboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Perenboom (Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondNormale grond
WaterbehoefteDroog
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Olea europaea mei 2023
Welke kleur heeft het blad van de Olea europaea?

De belangrijkste kleuren zijn Blauw, Bruin, Groen, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Juni. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De aanplantplek moet schoon zijn, dus geen worteldoek, oude beplanting, stronken, oude wortels enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Normale grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Olijfboom op stam?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan andere bewoners: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Kijk ook goed naar verlies van bladeren en wortelopdruk.

Hoe snel kan ik de Olea europaea Olijfboom op stam thuis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Olijfboom op stam makkelijk en snel aan huis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boomband of aanplantgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Bij de aanplantservice wordt deze voordelige Olea europaea aanbieding afgeleverd en aangeplant door een erkende bomenspecialist. Daardoor kan je alles rustig uit handen geven en weet je 100% zeker dat het juist geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Niet vergeten: de plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, straatwerk, worteldoek, stronken, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie