Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

spaanse-aak-boom-acer-campestre-bestellen-bezorgen

Spaanse aak boom (Acer campestre) online bestellen

De Spaanse aak boom (Acer campestre) goedkoop online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op deze pagina vind je veel informatie en verzorgingstips voor deze Acer boom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de aangesloten winkels. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei, Juni. De uiteindelijke hoogte is 1000 cm. Deze Spaanse aak boom kan je al laten bezorgen vanaf €52,75.

Naam boomSpaanse aak boom (Acer campestre)
Latijnse naamAcer campestre
CategorieAcer boom
Prijsindicatie€52,75
KleurGeel, Groen, Rood, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei, Juni

Spaanse aak boom (Acer campestre) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Acer campestre is tegenwoordig erg populair. Bomen geven een eigen microklimaat, ze dempen het geluid van de omgeving en zorgen voor diepte in je tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is deze Acer boom het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, een aanhangwagen is niet nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door deze expert wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In deze tabel vergelijk je toonaangevende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Spaanse aak boom Acer campestre online kan kopen. Of klik door naar de pagina over de Blauwspar (Picea pungens glauca).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Acer campestre (Spaanse aak boom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste producten worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Een boom is een levend organisme. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt de dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw boom wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Spaanse aak boom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Bekijk ook relevante details zoals wortels, tegelwerk, snoeiwerk, schaduw.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Spaanse aak boom Acer campestre kan je volgens de kweker planten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en koop voedingsrijke aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het van levensbelang om genoeg water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeimaanden (April, Mei, Juni). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de warme maanden is het verstandig om de boom wat extra water te geven.

Spaanse aak boom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Check acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Acer campestre

Door zijn sterke wortelsgestel die goed tegen droogte kan, is deze boom vrijwel in elke tuin toe te passen. Planten is eenvoudig, zorg echter dat u de grond goed verbetert met bijvoorbeeld aanplantgrond en dat alle wortels goed bedekt zijn met deze grond. De Spaanse aak is een bladverliezende boom met ronde kroon, waarvan de bladeren in het najaar prachtig rood/geel verkleuren. De bladeren zijn aan de bovenzijde donkergroen, de onderkant is bleker groen en licht behaard. De bladeren zijn ten opzichten van andere esdoorn soorten klein van formaat. Door de grillige kleur en bladstructuur kan deze boom een grote aanvulling zijn op uw tuin. De boom wordt gemiddeld 15m hoog en 10m breed op een vrijstaande groeiplaats. De boom bloeit vanaf het voorjaar tot laat voorjaar. De vruchten, ook wel vleugeltjes genoemd, verkleuren van groen tot rood bij rijping. Deze soort is tevens zeer geschikt in hagen. Gebruik bij nieuwe aanplant van bomen bij voorkeur boompalen om de boom te stabiliseren. Deze kunnen bevestigd worden met speciale boombanden en zijn nodig zolang de nieuwe wortels nog niet gegroeid zijn. Gebruik bij de aanplant van bomen ook altijd de speciale aanplantgrond. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Kroonvorm. De kleur van het blad is Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. Deze boom bloeit met name in April, Mei, Juni. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Goed om te weten: deze Acer boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Blauwspar (Picea pungens glauca).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Acer campestre april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Acer campestre?

De belangrijkste kleuren zijn Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. Hij komt tot bloei in April, Mei, Juni. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet volledig vrij zijn van o.a. puin, stronken, oude wortels, oude beplanting enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de beste standplaats voor de Spaanse aak boom?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd rekening met uw buren: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Houd ook rekening met verlies van bladeren en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Acer campestre Spaanse aak boom bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Spaanse aak boom probleemloos laten bezorgen tot in de tuin. Via het online tuincentrum koop je verschillende formaten en eventuele hulpmiddelen zoals een boompalenset en aanplantgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat is de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt deze voordelige Acer campestre aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een vakbekwame tuinman. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en mag je erop vertrouwen dat het proces op een goede manier verloopt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Belangrijk: de plantplaats moet schoon zijn, dus geen stronken, bekabeling, straatwerk, oude wortels, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie