Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lei-amberboom-liquidambar-styraciflua-leiboom-bestellen-bezorgen

Lei-amberboom (Liquidambar styraciflua leiboom) online bestellen

De Lei-amberboom (Liquidambar styraciflua leiboom) voordelig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op dit portaal tonen wij uitgebreide info over deze Amberboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de toonaangevende tuincentra. Met de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 400 cm. Deze Lei-amberboom is al te bestellen vanaf €181,50.

Naam boomLei-amberboom (Liquidambar styraciflua leiboom)
Latijnse naamLiquidambar styraciflua leiboom
CategorieAmberboom
Vanafprijs€181,50
KleurenGeel, Groen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei

Lei-amberboom (Liquidambar styraciflua leiboom) thuis bezorgen (april 2024)

De Liquidambar styraciflua leiboom geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden koele plekken in de tuin, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor diepte in je tuin. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Amberboom een hele goede optie. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je erkende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Lei-amberboom Liquidambar styraciflua leiboom online kan kopen. Of bekijk alles over de Leiappelboom (Malus domestica ‘Rode boskoop’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Liquidambar styraciflua leiboom (Lei-amberboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met speciaal transport. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een mail of SMS met een trackinglink. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Lei-amberboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Je moet ook zeker rekening houden met snoeiwerk, bewatering, groeiwijze, schaduw.

 4. Hoe plant ik een boom?

  De Lei-amberboom Liquidambar styraciflua leiboom kan je volgens de kweker planten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Je moeten een plantgat graven waarin de boom komt te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en vul het deels met aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Verzorgen

  Nadat je de boom geplant hebt is het essentieel om genoeg water te geven. Met name in de bloeimaanden (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de zomerdagen adviseert de kweker om wat aanvullend water bij te geven.

Lei-amberboom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check opties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Extra informatie over de Liquidambar styraciflua leiboom

De lei-amberboom staat bekend om zijn mooi gevormde blad en rijke herfstkleuren. De leiamberboom heeft zijn prachtige kleuren in de herfst groen, rood, geel en oranje. Daarbij is de grillig gevormde stam van de leiboom Liquidambar styraciflua erg mooi om te zien. De lei amberboom is in elke tuin toe te passen. Plant wel tuinplantengrond bij de leiboom en zet er een boompaal bij. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 400 cm. De groeiwijze is Leivorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen. De bloeiperiode is April, Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Belangrijk: deze Amberboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Leiappelboom (Malus domestica ‘Rode boskoop’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Liquidambar styraciflua leiboom april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Liquidambar styraciflua leiboom?

De bladkleur is Geel, Groen. De bloeitijd is April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen stronken, bekabeling, oude beplanting, straatwerk enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Lei-amberboom?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Houd ook rekening met de buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en wortelopdruk.

Kan ik de Liquidambar styraciflua leiboom Lei-amberboom thuis laten leveren?

Je kunt zo’n Lei-amberboom probleemloos tot in de tuin laten leveren. Bij online bomenwinkels vind je meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boompalen, bamboestokken en aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat betekent aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Liquidambar styraciflua leiboom aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een professionele bomenspecialist. Met deze extra service kan je alles rustig uit handen geven en mag je erop vertrouwen dat het altijd correct wordt neergezet. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Bedenk wel: de plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, bekabeling, puin en grind, oude wortels, worteldoek en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie