Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

gele-zuilbeuk-fagus-sylvatica-dawyck-gold-bestellen-bezorgen

Gele zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold’) online bestellen

De Gele zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold’) eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op dit portaal tonen wij veel praktische informatie over deze Beukenboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de toonaangevende tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. Deze boom kent de volgende kleuren: Geel. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April. De uiteindelijke hoogte is circa 600 cm. Dit type Gele zuilbeuk kan jij online kopen vanaf €89,25.

Naam boomGele zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold’)
Latijnse naamFagus sylvatica Dawyck Gold
CategorieBeukenboom
Prijsindicatie€89,25
KleurenGeel
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April

Gele zuilbeuk (Fagus sylvatica Dawyck Gold) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold’ is een echte eyecatcher. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Beukenboom een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit biedt verschillende voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In deze tabel vergelijk je diverse online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Gele zuilbeuk Fagus sylvatica Dawyck Gold kunt bestellen (online). Of bekijk alles over de Rode herfstframboos (Rubus idaeus ‘Autumn First’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Fagus sylvatica Dawyck Gold (Gele zuilbeuk) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend product. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt een dag van tevoren een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je artikel wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Gele zuilbeuk kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Let ook op andere aspecten zoals tegelwerk, groeiwijze, snoeiwerk, schaduw.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Gele zuilbeuk Fagus sylvatica Dawyck Gold kan men aanplanten in Alle, Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Zorg voor een plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen voor extra stevigheid.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeiperiode (Maart, April). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de warme periode voorbij is. Bij een droge periode is het verstandig om wat aanvullend water bij te geven.

Gele zuilbeuk goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold’

Deze smalopgaande gele beukenboom (Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold’) is een bladverliezende Boom. In de Winter bijft ongeveer 1/3 van het blad wel aan het smalopgaande gele beukenboom (Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold’) zitten. In het voorjaar loopt de smalopgaande gele beukenboom weer uit met ovale bladeren met gekrulde rand. Het Jonge blad van de smalopgaande gele beukenboom is lichtgeel later kleurt het blad naar geelgroen. In de herfst verkleurt het blad naar diep geel en oranjebruin. Deze smalopgaande gele beukenboom groeit zuilvormig. Plaats een boompaal bij de boom en gebruik aanplantgrond en tuinturf bij het planten. De maximale groeihoogte is ongeveer 600 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Zuilvormig. Qua kleuren zie je voornamelijk Geel. De bloeiperiode is Maart, April. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Beukenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom prachtige herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Rode herfstframboos (Rubus idaeus ‘Autumn First’).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormZuilvormig
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Fagus sylvatica Dawyck Gold?

De kleur van het blad is Geel. De boom groeit in Maart, April. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van bekabeling, oude beplanting, stronken, puin enz. Zo kan de boom goed wortelen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond.

Welke standplaats kiezen voor de Gele zuilbeuk?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Kijk ook goed naar bladverlies en wortels die doorschieten.

Kan ik de Fagus sylvatica Dawyck Gold Gele zuilbeuk thuis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Gele zuilbeuk lekker makkelijk aan huis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere hoogtes, varianten en andere essentials zoals tuinpalen of mest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Fagus sylvatica Dawyck Gold aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een deskundige boomspecialist. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Let op: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen straatwerk, oude wortels, bekabeling, puin en grind, stronken en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie