Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Wanneer moet ik een appelboom snoeien?

Heb je één of meerdere appelbomen in je tuin staan? Een appel uit eigen tuin is natuurlijk het allerlekkerste. 100% biologische appels en je hoeft ze niet eens op te halen in de winkel. Wie wil dat nou niet? Om elk jaar weer lekkere appels te kunnen plukken moet je wel wat werk verzetten. Een appelboom snoeien moet namelijk regelmatig gebeuren, zo vergroot je de kans op lekkere appels.

Snoeimomenten bij een appelboom snoeien

Als je een appelboom gaat snoeien is het belangrijk om dit op het juiste moment te doen. Er zijn twee momenten in een jaar waarop je een appelboom kunt snoeien. Het eerste moment is aan het einde van de winter, in de laatste week van februari. In deze tijd knip je de oude takken weg. Knip alleen de dikke takken weg, de kleine takken laat je zitten.appelboom snoeien Het tweede snoeimoment vindt plaats in juni. In deze maand verwijder je de zogenaamde waterlot. Dit zijn takken die snel groeien (recht omhoog). Verwijder al deze waterlot takken met een snoei- of takkenschaar. Je zult zien dat je meer en betere appels zult oogsten als je de appelboom op het juiste moment snoeit.

Het juiste snoeigereedschap kiezen

Je weet nu wanneer je een appelboom het beste kunt snoeien. Natuurlijk heb je wel het juiste gereedschap nodig, anders kom je niet zover. Om appelbomen goed te kunnen snoeien kun je onder andere de Metallo snoeischaar K-0050, Metallo takkenschaar K-5750 en Metallo snoeizaag K-6045 gebruiken. Al deze producten kun je kopen in een lokale tuinwinkel of via internet bestellen. Heb je vragen over bepaalde snoeigereedschappen, kies dan voor de lokale tuinwinkel. Er is altijd wel een verkoopadviseur te vinden die je vragen over snoeigereedschap op correcte wijze kan beantwoorden.

Aan de slag met jouw appelbomen
Als je eenmaal het juiste gereedschap in huis hebt kun je aan de slag. Bekijk wel goed wat voor boom je gaat snoeien. Er zijn honderden soorten bomen en versies. Elke boom moet anders en op een ander moment gesnoeid worden, het is dan ook belangrijk om eerst de beste snoeiperiode in kaart te brengen. Dit kun je nagaan door een expert op het gebied van bomen te raadplegen. Deze kan je precies vertellen wanneer je het beste kunt snoeien en hoe je dit het beste aanpakt.

Plaats een reactie