Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

rode-treurbeuk-op-stam-fagus-sylvatica-purpurea-pendula-bestellen-bezorgen

Rode treurbeuk op stam (Fagus sylvatica ‘Purpurea Pendula’) online bestellen

De Rode treurbeuk op stam (Fagus sylvatica ‘Purpurea Pendula’) gemakkelijk online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit portaal check je veel praktische informatie over deze Bolbomen. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de aangesloten winkels. Dankzij de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Bruin, Paars, Rood. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. Dit type Rode treurbeuk op stam kan jij online kopen vanaf €174,75.

Naam boomRode treurbeuk op stam (Fagus sylvatica ‘Purpurea Pendula’)
Latijnse naamFagus sylvatica Purpurea Pendula
CategorieBolbomen
Verkoopprijs v.a.€174,75
KleurenBruin, Paars, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Rode treurbeuk op stam (Fagus sylvatica Purpurea Pendula) bezorgen aan huis (april 2024)

De Fagus sylvatica ‘Purpurea Pendula’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen zorgen voor plekken voor verkoeling op warme dagen, verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor wat extra privacy. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Bolbomen een hele goede optie. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Bij deze service wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Rode treurbeuk op stam Fagus sylvatica Purpurea Pendula kunt kunt vinden. Of bekijk alles over de Blaasspirea op stam (Physocarpus opulifolius ´Luteus´).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Fagus sylvatica Purpurea Pendula (Rode treurbeuk op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Zorg voor een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Rode treurbeuk op stam plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Bekijk ook relevante details zoals bewatering, tegelwerk, wortels, schaduw.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  De Rode treurbeuk op stam Fagus sylvatica Purpurea Pendula is aan te planten in Alle, Droge grond, Normale grond, Vochthoudende, Zandgrond, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeiperiode (Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In een periode van droogte is het verstandig om wat aanvullend water bij te geven.

Rode treurbeuk op stam goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Fagus sylvatica ‘Purpurea Pendula’

De Fagus Sylvatica ‘Purpurea Pendula’ is een prachtige, rode treurbeuk op stam welke is geënt. Dit betekend dat de stam niet of nauwelijks meer zal groeien. De Fagus Sylvatica ‘Purpurea Pendula’ is een bladhoudende boom waarbij het dode blad aan de takken blijft hangen en wat eraf valt als het nieuwe blad zich in het voorjaar laat zien. De hoogte van de Fagus Sylvatica ‘Purpurea Pendula’ wordt ongeveer 250cm. Het beste kunt u deze rode treurbeuk op stam tussen december en maart (het mag niet vriezen en geen volle zon) in vorm snoeien. Opgaande of kruisende takken kunt u terugsnoeien en dode takken kunt u verwijderen. Aanplanten met speciale Beuken- en Hagengrond en boompalen. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 500 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Hangend, Treurvorm. De kleur van het blad is Bruin, Paars, Rood. Het groeiseizoen is in Mei. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Droge grond, Normale grond, Vochthoudende, Zandgrond, Zure grond. Goed om te weten: deze Bolbomen is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst prachtige herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Blaasspirea op stam (Physocarpus opulifolius ´Luteus´).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormHangend, Treurvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Normale grond, Vochthoudende, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringJa
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Fagus sylvatica ‘Purpurea Pendula’ april 2024
In welke kleur komt het blad van de Fagus sylvatica Purpurea Pendula?

De boom heeft verschillende kleuren Bruin, Paars, Rood. De bloeitijd is Mei. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, oude wortels, stronken, puin enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Droge grond, Normale grond, Vochthoudende, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Rode treurbeuk op stam?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd rekening met uw buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken, schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Wanneer kan ik de Fagus sylvatica Purpurea Pendula Rode treurbeuk op stam thuis laten leveren?

Je kunt een Rode treurbeuk op stam gemakkelijk in de eigen tuin laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je diverse soorten groottes en extra’s zoals binddraad en grond voeding. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. De bezorgtijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat is de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt jouw voordelige Fagus sylvatica Purpurea Pendula aanbieding afgeleverd en aangeplant door een betrouwbare hovenier. Op die manier hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Bedenk wel: de plantplaats moet vrij zijn van bekabeling, oude wortels, puin en grind, stronken, straatwerk en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie