Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

gele-bolcatalpa-catalpa-bignonioides-aurea-bestellen-bezorgen

Gele bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Aurea’) online bestellen

De Gele bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Aurea’) direct online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit platform vind je handige informatie over deze Catalpa. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleur van de boom is Geel, Groen, Paars, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Juni, Juli. Uiteindelijk wordt deze boom circa 400 cm. Deze Gele bolcatalpa kan jij online kopen vanaf €92,50.

Naam boomGele bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Aurea’)
Latijnse naamCatalpa bignonioides Aurea
CategorieCatalpa
Verkoopprijs v.a.€92,50
KleurenGeel, Groen, Paars, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenJuni, Juli

Gele bolcatalpa (Catalpa bignonioides Aurea) thuis bezorgen (april 2024)

De Catalpa bignonioides ‘Aurea’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden verkoeling, ze dempen het geluid van de omgeving en zorgen voor wat extra privacy. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Catalpa een uitstekende keuze. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Bij deze service wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je diverse bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Gele bolcatalpa Catalpa bignonioides Aurea online kunt bestellen. Of bekijk alles over de Leikersenboom (Prunus avium ‘Stella’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Catalpa bignonioides Aurea (Gele bolcatalpa) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd vooraf rekening met de regels. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Een groot deel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende producten. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een stukje grond die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Gele bolcatalpa kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Bekijk ook relevante details zoals tegelwerk, bewatering, schaduw, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  De Gele bolcatalpa Catalpa bignonioides Aurea kunt u aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen voor extra stevigheid.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het cruciaal om de kluit nat te houden. Dit is met name belangrijk tijdens het bloeiseizoen (Juni, Juli). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. In de drogere maanden adviseert de kweker om extra water te geven.

Gele bolcatalpa goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Extra informatie over de Catalpa bignonioides ‘Aurea’

De mooie goudgele bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Aurea’) valt op door het mooie grote goudgele blad. Deze bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Aurea’ ), ook wel trompetboom genoemd, krijgt pas bloei naar mate de bolcatalpa ouder wordt. na de bloei van de bolcatalpa vormen zich peulvormige vruchten van ongeveer 20-25 cm lang die tot aan de winter aan de boom blijven hangen. Door middel van knotten kunt u de kroon klein houden dit kan elk jaar, de kroon blijft dan rond 1 meter groot. de bolcatalpa groeit het best op een beschutte plaats met zonlicht en houdt niet van een natte grond. Het snoeien,knotten kan in januari tot maart maar het mag niet vriezen die dagen. Plaats een boompaal bij de bolcatalpa en gebruik aanplantgrond bij het planten. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 400 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Bolvormig, Kroonvorm. De kleur van het blad is Geel, Groen, Paars, Wit. Het groeiseizoen is in Juni, Juli. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Tip: deze Catalpa is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Leikersenboom (Prunus avium ‘Stella’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormBolvormig, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Catalpa bignonioides ‘Aurea’ april 2024
Wat is de kleur van de Catalpa bignonioides Aurea?

De boom heeft verschillende kleuren Geel, Groen, Paars, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Juni, Juli. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient vrij te zijn van straatwerk, bekabeling, puin, oude beplanting enz. Zo kan de boom goed wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Gele bolcatalpa?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De bodem mag niet te nat of droog zijn. Denk ook aan andere bewoners: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Onderzoek ook aspecten zoals schaduwvorming en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Op welke manier kan ik de Catalpa bignonioides Aurea Gele bolcatalpa thuis laten bezorgen?

Jij kan deze Gele bolcatalpa eenvoudig laten leveren aan huis. Via internet bestel je meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boompalen en potgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, plus minus een week.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door middel van de aanplantservice wordt jouw voordelige Catalpa bignonioides Aurea aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een erkende boomverzorger. Door deze handige service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Tip: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, stronken, bekabeling, puin en grind, oude wortels en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie