Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

spar-picea-abies-ohlendorffi-bestellen-bezorgen

Spar (Picea abies ‘Ohlendorffi’) online bestellen

De Spar (Picea abies ‘Ohlendorffi’) eenvoudig online bestellen en laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijker check je veel nuttige informatie over deze Coniferen. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleur van de boom is Blauw, Groen. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 200 cm. Deze Spar kan jij online kopen vanaf €14,95.

Naam boomSpar (Picea abies ‘Ohlendorffi’)
Latijnse naamPicea abies Ohlendorffi
CategorieConiferen
Verkoopprijs v.a.€14,95
KleurBlauw, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei

Spar (Picea abies Ohlendorffi) thuis bezorgen (mei 2024)

De Picea abies ‘Ohlendorffi’ is een echte eyecatcher. Bomen leveren verkoeling, reinigen de lucht en geven sfeer en kleur aan de tuin. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Coniferen zeker een hele leuke mogelijkheid. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Hierbij wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Spar Picea abies Ohlendorffi online kopen kan. Of bekijk meer over de Leilaurier (Prunus laurocerasus leiboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Picea abies Ohlendorffi (Spar) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend organisme. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw boom wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Spar kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Neem ook zaken in acht als snoeiwerk, schaduw, wortels, tegelwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Een Spar Picea abies Ohlendorffi kan je volgens de kweker planten in Droge grond, Vochthoudende, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en koop voedingsrijke aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Boomverzorging

  Na het aanplanten is het cruciaal om de kluit nat te houden. Met name in het groeiseizoen (Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de warme periode voorbij is. Tijdens de droge hete zomermaanden wordt het aanbevolen om extra water te geven.

Spar goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Vergelijk opties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Belangrijke informatie over de Picea abies ‘Ohlendorffi’

Deze spar (Picea abies ‘Ohlendorffi’) is een traag groeiende dwergconifeer. De hoogte van de spar (Pica abies ‘Ohlendorffi’) na 10 jaar is gemiddeld 125 cm. Het blad van deze dwergconifeer is donkergroen in de zomer en verkleurt in de winter naar blauwgroen. De ‘Ohlendorffi’ is zeer winterhard ( tot -40 graden Celsius). Ook is de conifeer groenblijvend en daardoor is het een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De ‘Ohlendorffi’ is ook zeer geschikt als kerstboom. De Picea abies ‘Ohlendorffi’ gedijt het beste op een voedselrijke, droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Omdat de ‘Ohlendorfii’ veel vocht en voeding opneemt uit de bodem, is het niet aan te raden om deze conifeer te combineren met kleine vaste planten. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 200 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Bolvormig, Breed / verspreid, Compact, Dwergvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Blauw, Groen. De groeiperiode is Mei. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Droge grond, Vochthoudende, Voedzaam. Tip: deze Coniferen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Leilaurier (Prunus laurocerasus leiboom).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormBolvormig, Breed / verspreid, Compact, Dwergvorm
Geschikte grondDroge grond, Vochthoudende, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Picea abies ‘Ohlendorffi’ mei 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Picea abies Ohlendorffi?

De bladkleur is Blauw, Groen. De boom groeit in Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van oude wortels, puin, oude beplanting, bekabeling enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Droge grond, Vochthoudende, Voedzaam.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Spar?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden mag niet te nat of droog zijn. Houd ook rekening met de buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Op welke manier kan ik de Picea abies Ohlendorffi Spar thuis laten leveren?

Jij kan de Spar probleemloos tot in de tuin laten leveren. Via het online tuincentrum koop je meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. binddraad en aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Picea abies Ohlendorffi aanbieding bezorgd en geplant door een professionele boomverzorger. Met deze extra service kan je alles rustig uit handen geven en weet je zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Advies: de plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen straatwerk, oude wortels, worteldoek, stronken, bekabeling en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie