Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

daksierkers-prunus-cerasifera-nigra-dakboom-bestellen-bezorgen

Daksierkers (Prunus cerasifera ‘Nigra’ dakboom) online bestellen

De Daksierkers (Prunus cerasifera ‘Nigra’ dakboom) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op deze pagina vind je uitgebreide info over deze Dakboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Bruin, Rood, Roze. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is April. Uiteindelijk wordt deze boom circa 400 cm. Dit type Daksierkers kan jij online kopen vanaf €187,95.

Naam boomDaksierkers (Prunus cerasifera ‘Nigra’ dakboom)
Latijnse naamPrunus cerasifera Nigra dakboom
CategorieDakboom
Verkoopprijs v.a.€187,95
KleurenBruin, Rood, Roze
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril

Daksierkers (Prunus cerasifera Nigra dakboom) thuis bezorgen (mei 2024)

De Prunus cerasifera ‘Nigra’ dakboom is onmisbaar in elke tuin. Bomen leveren plekken voor verkoeling op warme dagen, ze dempen het geluid van de omgeving en dienen uitstekend als perceel afboording. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is deze Dakboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bestellen biedt tal van voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je betrouwbare online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Daksierkers Prunus cerasifera Nigra dakboom kunt bestellen (online). Of klik door naar de pagina over de Appelboom (Malus domestica ‘Jonathan’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus cerasifera Nigra dakboom (Daksierkers) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met een speciale koeriersdienst. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Een dag voor levering ontvang je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je order wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Daksierkers voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan wortels, tegelwerk, snoeiwerk, groeiwijze.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Zo’n Daksierkers Prunus cerasifera Nigra dakboom kunt u aanplanten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Vermijd altijd wit straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom komt te staan. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Bestel wanneer nodig ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Boomonderhoud

  Na het aanplanten is het ontzettend belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeimaanden (April). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de droge hete zomermaanden wordt het aanbevolen om extra water te geven.

Daksierkers goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Check acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Adviezen en informatie over de Prunus cerasifera ‘Nigra’ dakboom

De dakboom Prunus cerasifera ‘Nigra’ wordt ook wel daksierkers genoemd. Het is een bladverliezende, breed uitgroeiende dakboom. De dak sierkers is zeer populair vanwege de prachtige donkerroze bloesem in de maanden april en mei verschijnt. Het blad heeft een opvallende donkerrode kleur. Ook ’s winters is de dakboom mooi om te zien vanwege de roodbruine takken. De Prunus cerasifera ‘Nigra’ dakvorm is bladverliezend en winterhard. Voor een gezonde groei en bloei is het verstandig om de boom ieder voorjaar na de bloei te snoeien. De dak-sierkers gedijt het beste op zonnige standplaats in voedzame aarde. Voeg daarom Tuinplantengrond toe bij het aanplanten en zet er een boompaal bij. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 400 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Dakvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Bruin, Rood, Roze. De bloeiperiode is April. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Let op: deze Dakboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Appelboom (Malus domestica ‘Jonathan’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormDakvorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus cerasifera ‘Nigra’ dakboom mei 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus cerasifera Nigra dakboom?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Bruin, Rood, Roze. Het blad bloeit op in April. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plek waar je de boom plant dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude beplanting, worteldoek, puin, grind enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de juiste standplaats voor de Daksierkers?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te nat en niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Denk tenslotte ook aan mogelijke ongewenste schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Prunus cerasifera Nigra dakboom Daksierkers thuis laten leveren?

Jij kan zo’n Daksierkers eenvoudig thuis laten afleveren. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere hoogtes, varianten en andere benodigdheden zoals een boomband of potgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Prunus cerasifera Nigra dakboom aanbieding bezorgd en geplant door een professionele hovenier. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat het juist geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Advies: de plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, straatwerk, bekabeling, puin en grind, stronken en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie