Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

blauwe-druif-vitis-vinifera-muscat-blue-bestellen-bezorgen

Blauwe druif (Vitis vinifera ‘Muscat Blue’) online bestellen

De Blauwe druif (Vitis vinifera ‘Muscat Blue’) gemakkelijk online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over deze Druivenstruik. Je kunt direct online bestellen bij een van de aangesloten winkels. Dankzij de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Juni. De maximale hoogte is ongeveer 500 cm. Dit type Blauwe druif kan jij online kopen vanaf €29,75.

Naam boomBlauwe druif (Vitis vinifera ‘Muscat Blue’)
Latijnse naamVitis vinifera Muscat Blue
CategorieDruivenstruik
Prijsindicatie€29,75
KleurenWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenJuni

Blauwe druif (Vitis vinifera Muscat Blue) laten thuisbezorgen (juni 2024)

De Vitis vinifera ‘Muscat Blue’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen een eigen microklimaat, ecologisch evenwicht en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is deze Druivenstruik zeker een hele leuke mogelijkheid. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Hierbij wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In deze tabel vergelijk je meerdere online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Blauwe druif Vitis vinifera Muscat Blue online bestellen kan. Of vind informatie en tips voor de Pluim es (Fraxinus ornus ‘Mecsek’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Vitis vinifera Muscat Blue (Blauwe druif) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom laten leveren

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met een speciale koeriersdienst. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je ontvangt altijd vroegtijdig een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je order wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Blauwe druif plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Let ook op andere aspecten zoals snoeiwerk, wortels, schaduw, groeiwijze.

 4. Het planten van de boom

  De Blauwe druif Vitis vinifera Muscat Blue kan men aanplanten in Alle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en gebruik aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen voor extra stevigheid.

 5. Boomonderhoud

  Na het aanplanten is het cruciaal om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Met name in de bloeimaanden (Juni). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de zomerdagen wordt het aanbevolen om extra water te geven.

Blauwe druif goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Adviezen en informatie over de Vitis vinifera ‘Muscat Blue’

De Vitis vinifera ‘Muscat Blue’ is een zeer goede blauwe tafel- en wijndruif met een lekkere muskaatsmaak. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: in juni. Zorg ervoor dat de plant niet verwildert en mooi open blijft groeien. Bemesting: in de winter, hoe groter de plant, des te meer kalk de plant nodig heeft. Bij zure vruchten de winter erop meer kalk gebruiken voor zoetere vruchten. Weinig gevoelig voor meeldauw en botrytis. Bewaren: Druiven kan je het beste bewaren in de koelkast. De maximale bewaartijd in de koelkast is 7 dagen. Op de fruitschaal kan je druiven ca. 3 dagen bewaren. Druiven kan je wel langer bewaren als je ze aan de tros laat zitten en niet in aanraking met vocht komen. Schoonmaken: Was de tros met druiven met lauw water en laat ze uitlekken in een vergiet. In principe kan je ze nu van de tros afplukken en opeten. Wil je de druiven ontpitten? Haal ze dan van de tros af en snijd de vrucht doormidden. Vaak kan je de pit dan met een satéprikker eruit halen. Het is niet schadelijk om de pit op te eten. Voedingswaarde: Druiven staan wel bekend als een suikerbommetje, toch heeft het eten van druiven ook wat voordelen. Druiven zijn bijvoorbeeld wel heel rijk aan kalium, dit is goed voor het in balans houden van de bloeddruk. Ook bevatten druiven veel voedingsvezels. Ze bevatten ook veel antioxidanten. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 500 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Klimmend, Opgaand, Struikvorm. De kleur van het blad is Wit. De bloeitijd is Juni. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond. Opmerking: deze Druivenstruik is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Pluim es (Fraxinus ornus ‘Mecsek’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKlimmend, Opgaand, Struikvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Vitis vinifera ‘Muscat Blue’ juni 2024
Wat zijn de kleuren van de Vitis vinifera Muscat Blue?

De belangrijkste kleuren zijn Wit. Hij komt tot bloei in Juni. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, stronken, grind, oude wortels enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Blauwe druif?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let op schuttingen & overkappingen: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Houd ook rekening met mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Kan ik de Vitis vinifera Muscat Blue Blauwe druif aan huis laten leveren?

Je kunt een Blauwe druif moeiteloos en snel laten leveren aan huis. Via internet bestel je verschillende hoogtes, varianten en andere essentials zoals een boomband of mest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt deze voordelige Vitis vinifera Muscat Blue aanbieding bezorgd en geplant door een vakbekwame boomexpert. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en weet je zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Advies: de aanplantplek moet schoon zijn, dus geen straatwerk, bekabeling, stronken, puin en grind, worteldoek en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie