Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

zwarte-els-alnus-glutinosa-bestellen-bezorgen

Zwarte Els (Alnus Glutinosa) online bestellen

De Zwarte Els (Alnus Glutinosa) gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze website tonen wij handige info over deze Els. Je kunt direct online bestellen bij een van de aangesloten winkels. Met de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleuren van het blad zijn Bruin, Geel, Groen. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Februari, Maart, April. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. Dit type Zwarte Els kan je al laten bezorgen vanaf €41,25.

Naam boomZwarte Els (Alnus Glutinosa)
Latijnse naamAlnus Glutinosa
CategorieEls
Verkoopprijs v.a.€41,25
KleurenBruin, Geel, Groen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeFebruari, Maart, April

Zwarte Els (Alnus Glutinosa) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Alnus Glutinosa zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen leveren koele plekken in de tuin, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Els een uitstekende keuze. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Daardoor wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Zwarte Els Alnus Glutinosa kunt bestellen (online). Of bekijk meer over de Spar (Picea abies).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Alnus Glutinosa (Zwarte Els) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend product. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw boom wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Zorg voor een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Zwarte Els kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Andere aspecten die van belang zijn: groeiwijze, schaduw, tegelwerk, snoeiwerk.

 4. De aanplanting

  Zo’n Zwarte Els Alnus Glutinosa is aan te planten in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom komt te staan. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in om de boom stabiel te houden.

 5. Boomverzorging

  Na het aanplanten is het van levensbelang om de boom voldoende water geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (Februari, Maart, April). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de drogere maanden adviseert de kweker om regelmatig extra water toe te dienen.

Zwarte Els goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Alnus Glutinosa

De Alnus Glutinosa, ofwel Zwarte Els, is een inheemse kegelvormige boom en groeit voornamelijk in vochtige gebieden. Deze Zwarte Els kan uitgroeien tot een vrij forse boom van wel 20 meter hoog. De Alnus Glutinosa heeft ronde bladeren die lichtgroen zijn tot in het midden van de zomer en later naar donkergroen verkleuren. Het blad valt af in de herfst. De jonge twijgen zijn paarsbruin van kleur en geven de boom in de winter een mooie paarse gloed. De mannelijke katjes zijn bruin- geel van kleur en ongeveer 7cm lang. De elzenproppen verschijnen vanaf september en blijven lang aan de boom. Deze elzenproppen zijn goed bruikbaar voor decoratie. Plant de Alnus Glutinosa aan met Aanplantgrond en plaats er een Boompaal bij. De maximale groeihoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Kegel. De (blad)kleur van deze boom is: Bruin, Geel, Groen. De groeiperiode is Februari, Maart, April. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Opmerking: deze Els is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden mooie herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Spar (Picea abies).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKegel
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Alnus Glutinosa april 2024
Wat zijn de kleuren van de Alnus Glutinosa?

De kleur van het blad is Bruin, Geel, Groen. De groeiperiode is Februari, Maart, April. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De aanplantplek moet schoon zijn, dus geen oude beplanting, bekabeling, worteldoek, oude wortels enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Zwarte Els?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond mag niet te nat of droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Kijk ook goed naar schaduwvorming en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe snel kan ik de Alnus Glutinosa Zwarte Els bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt een Zwarte Els snel en voordelig laten leveren aan huis. Bij online bomenwinkels vind je meerdere hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals set met boompalen en mest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Alnus Glutinosa aanbieding thuisbezorgd en geplant door een vakbekwame boomexpert. Hierdoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Advies: de plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, puin en grind, straatwerk, stronken, worteldoek en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie