Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

klein-bladige-klimop-hedera-helix-plattensee-bestellen-bezorgen

Klein bladige klimop (Hedera helix ‘Plattensee’) online bestellen

De Klein bladige klimop (Hedera helix ‘Plattensee’) gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit portaal bieden wij uitgebreide informatie over deze Hedera. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de toonaangevende tuincentra. Dankzij de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De boom is mooi gekleurd: Groen. De beste standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Juli. De uiteindelijke hoogte is 300 cm. Dit type Klein bladige klimop is al te koop voor €1,95.

Naam boomKlein bladige klimop (Hedera helix ‘Plattensee’)
Latijnse naamHedera helix Plattensee
CategorieHedera
Verkoopprijs v.a.€1,95
KleurenGroen
StandplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeiperiodeJuli

Klein bladige klimop (Hedera helix Plattensee) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Hedera helix ‘Plattensee’ is tegenwoordig erg populair. Bomen zorgen voor een eigen microklimaat, zorgen voor zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is deze Hedera een hele goede optie. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hierna vergelijk je diverse online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Klein bladige klimop Hedera helix Plattensee online bestellen kan. Of bekijk alles over de Dakeik (Quercus palustris dakboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Hedera helix Plattensee (Klein bladige klimop) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende producten. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je aankoop wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Klein bladige klimop gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Bekijk ook relevante details zoals wortels, groeiwijze, tegelwerk, bewatering.

 4. De aanplanting

  Zo’n Klein bladige klimop Hedera helix Plattensee is aan te planten in Elke grondsoort. Gebruik nooit wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Boor 2 boompalen in de grond voor meer stabiliteit.

 5. Boomverzorging

  Na het aanplanten is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name cruciaal in de bloeiperiode (Juli). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de warme maanden is het verstandig om regelmatig extra water toe te dienen.

Klein bladige klimop goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Tips en informatie over de Hedera helix ‘Plattensee’

De Hedera helix ‘Plattensee’ heeft middelgroot blad met ronde hoeken. Het speciale aan deze hedera is dat de nerven zeer goed te zien zijn. Deze klimop kunt u eigenlijk overal tegen aan laten groeien. Het is een zelfhechtende plant die met behulp van hechtwortels zich vasthecht aan muren of schuttingen. Ook is de Hedera helix ‘Plattensee’ prima te gebruiken als bodembedekker. Plaats deze Klein bladige klimop op droge tot vochthoudende, voedselrijke grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het aanplanten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 300 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Klimmend. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen. Het groeiseizoen is in Juli. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Elke grondsoort. Belangrijk: deze Hedera is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en wel bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Dakeik (Quercus palustris dakboom).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormKlimmend
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendJa
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Hedera helix ‘Plattensee’ april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Hedera helix Plattensee?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen. De groeiperiode is Juli. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder stronken, oude wortels, bekabeling, grind enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Elke grondsoort.

Welke standplaats kiezen voor de Klein bladige klimop?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De ondergrond moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan omwonenden: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Denk tenslotte ook aan mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Hedera helix Plattensee Klein bladige klimop in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan de Klein bladige klimop snel en voordelig aan huis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit diverse soorten groottes en eventuele hulpmiddelen zoals een boompalenset en grondmest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een vakkundige bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat houdt de aanplantservice in?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt de voordelige Hedera helix Plattensee aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een deskundige hovenier. Door deze handige service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en ben je er verzekerd van dat alles op de juiste manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Let op: de plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. bekabeling, oude wortels, straatwerk, worteldoek, stronken en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie