Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

treurboom-honingboom-sophora-japonica-pendula-bestellen-bezorgen

Treurboom Honingboom (Sophora japonica ‘Pendula’) online bestellen

De Treurboom Honingboom (Sophora japonica ‘Pendula’) eenvoudig online bestellen en laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze pagina tref je informatie en eigenschappen van deze Honingboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de boomexperts of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De boom is mooi gekleurd: Groen, Wit. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Augustus, September. De uiteindelijke hoogte is 300 cm. Dit type Treurboom Honingboom is al te bestellen vanaf €117,25.

Naam boomTreurboom Honingboom (Sophora japonica ‘Pendula’)
Latijnse naamSophora japonica Pendula
CategorieHoningboom
Verkoopprijs v.a.€117,25
KleurenGroen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdAugustus, September

Treurboom Honingboom (Sophora japonica Pendula) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Sophora japonica ‘Pendula’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen zorgen voor plekken voor verkoeling op warme dagen, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor wat extra privacy. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Honingboom een uitstekende keuze. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Hierbij worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de bijgaande tabel vergelijk je populaire online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Treurboom Honingboom Sophora japonica Pendula online kan kopen. Of vind informatie en tips voor de Rode esdoorn (Acer platanoides ‘Crimson Sentry’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Sophora japonica Pendula (Treurboom Honingboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Veel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende producten. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek in de tuin die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Treurboom Honingboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Neem ook zaken in acht als groeiwijze, snoeiwerk, wortels, bewatering.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Deze Treurboom Honingboom Sophora japonica Pendula is aan te planten in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en controleer of de boom niet te diep staat. Plaats indien nodig boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Vooral in de bloeimaanden (Augustus, September). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In droge, warme zomers adviseren wij om extra water te geven.

Treurboom Honingboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Sophora japonica ‘Pendula’

De treurboom honingboom (Sophora japonica ‘Pendula’) is een bladverliezende boom met lange, hangende takken. De takken van de treurboom honingboom (Sophora japonica ‘Pendula’) zijn helemaal bedekt met donkergroene bladeren, wat voor een dicht bladerdek zorgt. Van juli tot september bloeit de treurboom honingboom met kleine, witte bloemen. Deze zijn zo klein dat ze nauwelijks opvallen, maar verspreiden wel een heerlijke zoete geur. De treurboom honingboom groeit niet erg snel omdat de takken afhangend zijn. De hoogte van de treurboom honingboom is sterk afhankelijk van de hoogte die u bestelt. De honingboom gedijt het beste op een zonnige voedzame plaats. Gebruik bij voorkeur tuinplantengrond bij het aanplanten om de wortelgroei te stimuleren en plaats een boompaal bij de boom. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 300 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Breed / verspreid, Treurvorm. De kleur van het blad is Groen, Wit. De bloeitijd is Augustus, September. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Honingboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Rode esdoorn (Acer platanoides ‘Crimson Sentry’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBreed / verspreid, Treurvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Sophora japonica ‘Pendula’ april 2024
Wat is de kleur van de Sophora japonica Pendula?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Wit. Het blad bloeit op in Augustus, September. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plantplaats dient vrij te zijn van bekabeling, stronken, straatwerk, oude wortels enz. Zo kan de boom goed wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Treurboom Honingboom?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Houd ook rekening met bladverlies en wortelopdruk.

Kan ik de Sophora japonica Pendula Treurboom Honingboom thuis laten leveren?

Je kunt zo’n Treurboom Honingboom eenvoudig laten leveren aan huis. Via het online tuincentrum koop je allerlei soorten, maten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. set met boompalen of mest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Sophora japonica Pendula aanbieding bezorgd en geplant door een erkende bomenspecialist. Met deze extra service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Bedenk wel: de plaats waar de boom neergezet wordt dient vrij te zijn van oude wortels, bekabeling, straatwerk, stronken, worteldoek en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie