Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

sierkers-op-stam-prunus-cistena-bestellen-bezorgen

Sierkers op stam (Prunus cistena) online bestellen

De Sierkers op stam (Prunus cistena) gemakkelijk online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit platform lees je uitgebreide info over deze Japanse sierkers. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom netjes voor jou geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Roze. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 250 cm. Deze Sierkers op stam is te koop voor prijzen v.a. €43,50.

Naam boomSierkers op stam (Prunus cistena)
Latijnse naamPrunus cistena
CategorieJapanse sierkers
Prijsindicatie€43,50
KleurRoze
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Sierkers op stam (Prunus cistena) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Prunus cistena is onmisbaar in elke tuin. Bomen verschaffen schaduw, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en dieren zijn er gek op. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Japanse sierkers een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen aanhangwagen nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hierna vergelijk je diverse online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Sierkers op stam Prunus cistena kunt bestellen (online). Of bekijk meer over de Libanonceder (Cedrus libani ‘Fastigiata’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus cistena (Sierkers op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je ontvangt altijd vroegtijdig een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Sierkers op stam voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Bekijk ook relevante details zoals tegelwerk, wortels, snoeiwerk, groeiwijze.

 4. Het planten van de boom

  De Sierkers op stam Prunus cistena kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom komt te staan. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen voor extra stevigheid.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om de kluit nat te houden. Met name in de bloeiperiode (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de warme maanden is het verstandig om regelmatig extra water toe te dienen.

Sierkers op stam goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Prunus cistena

De Prunus cistena is een prachtige plant op stam, die max. 2 m hoog kan worden. Het blad van de Sierpruim / Sierkers is purperrood gekleurd en steekt dus mooi af tegen andere beplanting. In de maanden april en mei bloeit de Prunus cistena met witroze bloemen langs de donkerbruine takken. Een schitterend gezicht! De Prunus cistena gedijt het beste in de zon of halfschaduw op kalkrijke grond. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten van de Sierpruim / Sierkers. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 250 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Opgaand. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Roze. De bloeitijd is Maart, April, Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Normale grond. Tip: deze Japanse sierkers is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Libanonceder (Cedrus libani ‘Fastigiata’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Prunus cistena april 2024
Wat is de kleur van de Prunus cistena?

De belangrijkste kleuren zijn Roze. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant moet goed begaanbaar zijn zonder grind, stronken, worteldoek, oude wortels enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Sierkers op stam?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let op schuttingen & overkappingen: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Denk tenslotte ook aan mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Prunus cistena Sierkers op stam in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt een Sierkers op stam zonder gedoe aan huis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere varianten, hoogtes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. tuinpalen en bemesting. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een vakkundige bezorgservice. De bezorgtijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus cistena aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een gespecialiseerde boomspecialist. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en weet je 100% zeker dat het altijd correct wordt neergezet. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Bedenk wel: de plaats waar de boom neergezet wordt moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, puin en grind, worteldoek, oude wortels, stronken en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie