Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kersenboom-prunus-avium-regina-bestellen-bezorgen

Kersenboom (Prunus avium ‘Regina’) online bestellen

De Kersenboom (Prunus avium ‘Regina’) online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op deze pagina tref je veel praktische informatie over deze Kersenboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de boomexperts of tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De boom is mooi gekleurd: Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 500 cm. Dit type Kersenboom is te koop voor prijzen v.a. €17,50.

Naam boomKersenboom (Prunus avium ‘Regina’)
Latijnse naamPrunus avium Regina
CategorieKersenboom
Prijsindicatie€17,50
KleurGroen, Paars, Rood, Wit, Zwart
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Kersenboom (Prunus avium Regina) laten thuisbezorgen (juni 2024)

De Prunus avium ‘Regina’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen geven verkoeling, zorgen voor zuurstof en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is dit type Kersenboom het overwegen waard. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, een aanhangwagen is niet nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je meerdere online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Kersenboom Prunus avium Regina online kunt bestellen. Of bekijk meer over de Witte berkenboom (Betula utilis ‘Doorenbos’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Regina (Kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Levering van de boom

  Een groot deel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gewenste afleveradres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt de dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Kersenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Bekijk ook relevante details zoals groeiwijze, tegelwerk, bewatering, wortels.

 4. Aanplanten van de boom

  De Kersenboom Prunus avium Regina kan je volgens de kweker planten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Boor 2 boompalen in de grond voor meer stabiliteit.

 5. Onderhoud

  De de beplanting is het van levensbelang om de kluit vochtig te houden. Met name in de bloeiperiode (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het blad valt in de herfst. In de drogere maanden wordt aangeraden om regelmatig extra water toe te dienen.

Kersenboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Check aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Adviezen en informatie over de Prunus avium ‘Regina’

De Prunus avium ‘Regina’ is een relatief jong ras kersenboom die bloeit met kleine witte bloemen in mei. Prunus avium ‘Regina’ is een kersenboom die zichzelf kan bestuiven. Voor de kruisbestuiving ,en meer vruchten, zijn andere kersenbomen nodig, goede kruisbestuivers zijn onder andere Kordia, Lapins of Merchant. Na de bestuiving ontwikkelen zich de grote rood zwarte, zoete kersen met een zeer goede smaak die geplukt kunnen worden vanaf juni welke worden gebruikt voor directe consumptie. De kersenboom kan op twee momenten in het jaar worden gesnoeid, na de bloei en na de oogst, na de oogst is het best dan is het nog wat warmer en droger en kan de boom goed herstellen van de snoeiwonden, smeer de grotere snoeiwonden eventueel in met wondbalsem tegen ziektes. Snoei de boom zo uit dat er weer een open kroon ontstaat, met voldoende oudere takken, waar het licht weer goed in kan komen. Bij het planten is het goed om de grond te verbeteren met tuinplantengrond of fruitbomen voeding en plaats bij de boom een boompaal. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 500 cm. De groeiwijze is Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. De bloeitijd is Maart, April, Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk: deze Kersenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Witte berkenboom (Betula utilis ‘Doorenbos’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Regina’ juni 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus avium Regina?

De bladkleur is Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant dient vrij te zijn van bekabeling, oude beplanting, worteldoek, puin enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Kersenboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let ook goed op de schutting: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Denk tenslotte ook aan bladverlies en doorschietende wortels.

Hoe kan ik de Prunus avium Regina Kersenboom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt de Kersenboom gemakkelijk aan huis laten bezorgen. Je hebt de keuze uit verschillende hoogtes, varianten en andere essentials zoals boompalen of bemesting. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt deze voordelige Prunus avium Regina aanbieding bezorgd en geplant door een erkende boomspecialist. Op die manier hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je ervanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Let op: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, puin en grind, bekabeling, straatwerk, stronken en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie