Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

perzische-slaapboom-albizia-julibrissin-summer-chocolate-bestellen-bezorgen

Perzische slaapboom (Albizia julibrissin ‘Summer Chocolate’) online bestellen

De Perzische slaapboom (Albizia julibrissin ‘Summer Chocolate’) goedkoop online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze pagina bieden wij veel nuttige info over deze Kleurende bomen. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de toonaangevende tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Paars, Rood, Roze. Hij houdt van een standplaats in Zon. De groeiperiode is Juli, Augustus. De uiteindelijke hoogte is circa 650 cm. Dit type Perzische slaapboom is te koop voor prijzen v.a. €44,95.

Naam boomPerzische slaapboom (Albizia julibrissin ‘Summer Chocolate’)
Latijnse naamAlbizia julibrissin Summer Chocolate
CategorieKleurende bomen
Prijsindicatie€44,95
KleurPaars, Rood, Roze
StandplaatsZon
BloeimaandenJuli, Augustus

Perzische slaapboom (Albizia julibrissin Summer Chocolate) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Albizia julibrissin ‘Summer Chocolate’ is een echte eyecatcher. Bomen geven plekken voor verkoeling op warme dagen, ze produceren zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Kleurende bomen een hele goede optie. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de bijgaande tabel vergelijk je diverse online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Perzische slaapboom Albizia julibrissin Summer Chocolate online kan kopen. Of bekijk alles over de Lijsterbes (Sorbus auc. Sheerwater seedling).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Albizia julibrissin Summer Chocolate (Perzische slaapboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met speciaal transport. Een boom is een levend organisme. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en goed zonlicht krijgt. De Perzische slaapboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Je moet ook zeker rekening houden met bewatering, wortels, schaduw, tegelwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Deze Perzische slaapboom Albizia julibrissin Summer Chocolate kan men aanplanten in Elke grondsoort. Gebruik nooit wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom rechtop kan komen te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Graaf boompalen in om hem te ondersteunen.

 5. Boomverzorging

  De de beplanting is het ontzettend belangrijk om de kluit nat te houden. Met name in het groeiseizoen (Juli, Augustus). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de warme periode voorbij is. In de drogere maanden is het slim om wat aanvullend water bij te geven.

Perzische slaapboom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Albizia julibrissin ‘Summer Chocolate’

De Albizia julibrissin ‘Summer Chocolate’ , hier ook wel Perziche slaapboom genoemd, is een bijzondere sierheester die een hoogte van 5-8m kan bereiken en een breedte van 5-8 meter. De jonge takken van deze plant zijn purperbruin, maar kleuren later donkergrijs, net als de stam. De grote, decoratieve bladeren (tot wel 40cm) zijn dubbelgeveerd en doen aan een varen denken. In plaats van groen, zoals bij de gewone Albizia julibrissin, heeft het blad van de ‘Summer Chocolate’ een diep purper kleur. Wat de Albizia julibrissin‘Summer Chocolate’ ook bijzonder maakt is dat hij ’s avonds zijn blaadjes dicht vouwt. Van juli tot augustus bloeit de Albizia julibrissin ‘Summer Chocolate’ met kleine bloemetjes. Door de 3cm lange, roze meeldraden van de bloemen, vallen deze erg op. Na de bloei vormen zich peulen van zo’n 15cm met meestal 6 zaden per peul. De Albizia julibrissin ‘Summer Chocolate’ is redelijk winterhard, maar toch is het verstandig hem wat extra bescherming te bieden wanneer de temperatuur beneden -10°C komt. Gebruik bij het planten van de Albizia julibrissin ‘Summer Chocolate’ aanplantgrond en plaats ook boompalen om de boom stevigheid te bieden. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 650 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Afhangend, Breed / verspreid, Kroonvorm, Vaasvormig, Vertakt. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Paars, Rood, Roze. De bloeitijd is Juli, Augustus. De ideale standplaats is Zon. De meeste geschikte grond is: Elke grondsoort. Let op: deze Kleurende bomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Lijsterbes (Sorbus auc. Sheerwater seedling).

Maximale hoogte650 cm
GroeivormAfhangend, Breed / verspreid, Kroonvorm, Vaasvormig, Vertakt
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Albizia julibrissin ‘Summer Chocolate’ april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Albizia julibrissin Summer Chocolate?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Paars, Rood, Roze. Het blad bloeit op in Juli, Augustus. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, stronken, puin, worteldoek enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Elke grondsoort.

Welke standplaats kiezen voor de Perzische slaapboom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Zon. De grond mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let ook goed op de schutting: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken, schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Wanneer kan ik de Albizia julibrissin Summer Chocolate Perzische slaapboom thuis laten leveren?

Je kunt zo’n Perzische slaapboom eenvoudig thuis laten afleveren. Via internet bestel je diverse soorten groottes en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen, bamboestokken of mest. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Dit duurt plus minus een week.

Wat betekent aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Albizia julibrissin Summer Chocolate aanbieding afgeleverd en aangeplant door een ervaren tuinman. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en kan je ervanuit gaan dat het juist geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Niet vergeten: de plek waar je het laat planten moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, puin en grind, bekabeling, stronken, oude wortels en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie