Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

krentenboom-amelanchier-laevis-ballerina-bestellen-bezorgen

Krentenboom (Amelanchier laevis ‘Ballerina’) online bestellen

De Krentenboom (Amelanchier laevis ‘Ballerina’) eenvoudig online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijkingssite bekijk je handige info over deze Krentenboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Dankzij de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleur van de boom is Groen, Rood, Wit, Zwart. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 900 cm. Deze Krentenboom kan jij online kopen vanaf €87,50.

Naam boomKrentenboom (Amelanchier laevis ‘Ballerina’)
Latijnse naamAmelanchier laevis Ballerina
CategorieKrentenboom
Verkoopprijs v.a.€87,50
KleurenGroen, Rood, Wit, Zwart
Ideale standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Krentenboom (Amelanchier laevis Ballerina) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Amelanchier laevis ‘Ballerina’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven verkoeling, ze produceren zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is deze Krentenboom iets wat je kunt overwegen. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door deze expert wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je populaire online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Krentenboom Amelanchier laevis Ballerina online kunt bestellen. Of vind informatie en tips voor de Perzikboom (Prunus persica ‘Champion’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Amelanchier laevis Ballerina (Krentenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Bezorging van de boom

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw boom wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Krentenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Andere aspecten die van belang zijn: tegelwerk, schaduw, bewatering, snoeiwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Zo’n Krentenboom Amelanchier laevis Ballerina kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en gebruik aanplantgrond. Graaf boompalen in voor aanvullende ondersteuning.

 5. Onderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het van levensbelang om de grond vochtig te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeiperiode (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de drogere maanden wordt aangeraden om regelmatig extra water toe te dienen.

Krentenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Adviezen en informatie over de Amelanchier laevis ‘Ballerina’

De Amelanchier laevis ‘Ballerina’ is een rijkbloeiende Krentenboom welke zeer geschikt is als sierboom voor de kleine tuin met zijn maximale hoogte van 6 meter en vaasvormige kroon. De bladeren zijn breed, ovaal en grijs- groen. In de herfst verkleurt deze Krentenboom spectaculair met rode en oranje tinten waarna het blad afvalt. In de winter valt het silhouet van het krentenboompje op door de fijne vertakking. Deze Krentenboom heeft jaarrond een hoge sierwaarde in uw tuin. De Amelanchier laevis ‘Ballerina’ bloeit vanaf april met grote, losse witte bloemtrossen. De grote, eetbare krenten verschijnen na de bloei rond eind juli en kleuren van purperrood naar zwart. De krenten zijn zoet en sappig van smaak en te gebruiken voor sap, jam, gelei en gebak. Ook vogels zijn er dol op. De Amelanchier laevis ‘Ballerina’ is zeer winterhard en zal de Nederlandse winter prima doorstaan. Bodemeisen zijn gering, liefst enigszins kalkhoudend en niet te nat op een zonnige of halfschaduw plek. Gebruik bij het aanplanten van de Amelanchier laevis ‘Ballerina’ Tuinplantengrond en een Boompaal. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 900 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Breed / verspreid, Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Rood, Wit, Zwart. De groeiperiode is April, Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Schaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Tip: deze Krentenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst mooie herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Perzikboom (Prunus persica ‘Champion’).

Maximale hoogte900 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Nat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Amelanchier laevis ‘Ballerina’ april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Amelanchier laevis Ballerina?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Rood, Wit, Zwart. De boom groeit in April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van bekabeling, grind, oude beplanting, stronken enz. Zo kan de boom goed wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Welke standplaats kiezen voor de Krentenboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De grond moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Houd ook rekening met verlies van bladeren en doorschietende wortels.

Hoe kan ik de Amelanchier laevis Ballerina Krentenboom thuis laten leveren?

Jij kan deze Krentenboom eenvoudig aan huis laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je allerlei soorten, maten en extra’s zoals binddraad en bemesting. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van vaak 3 – 6 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw voordelige Amelanchier laevis Ballerina aanbieding thuisbezorgd en geplant door een deskundige tuinman. Door deze handige service wordt al het werk uit handen genomen en kan je ervanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Niet vergeten: de plek waar je het laat planten moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, oude wortels, worteldoek, straatwerk, bekabeling en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie