Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

laurierboom-op-stam-prunus-laurocerasus-otto-luyken-bestellen-bezorgen

Laurierboom op stam (Prunus laurocerasus ‘Otto luyken’) online bestellen

De Laurierboom op stam (Prunus laurocerasus ‘Otto luyken’) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze website bekijk je veel nuttige informatie over deze Laurierboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De bladkleur is mooi: Groen, Rood, Wit, Zwart. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 450 cm. Dit type Laurierboom op stam kan jij online kopen vanaf €35,95.

Naam boomLaurierboom op stam (Prunus laurocerasus ‘Otto luyken’)
Latijnse naamPrunus laurocerasus Otto luyken
CategorieLaurierboom
Verkoopprijs v.a.€35,95
KleurGroen, Rood, Wit, Zwart
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Laurierboom op stam (Prunus laurocerasus Otto luyken) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Prunus laurocerasus ‘Otto luyken’ is tegenwoordig erg populair. Bomen bieden schaduwrijke plekken, ze beperken wateroverlast en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Laurierboom een hele goede optie. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Met deze dienst wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Laurierboom op stam Prunus laurocerasus Otto luyken online kan kopen. Of klik door naar de pagina over de Perzik leiboom (Prunus persica ‘Peregine’ leivorm).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus laurocerasus Otto luyken (Laurierboom op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste producten zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende producten. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je ontvangt altijd vroegtijdig een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw boom wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. De standplaats van de boom

  Zorg voor een plek die het water goed afvoert en en genoeg licht krijgt. De Laurierboom op stam kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Andere aspecten die van belang zijn: tegelwerk, wortels, schaduw, bewatering.

 4. Het planten van de boom

  De Laurierboom op stam Prunus laurocerasus Otto luyken kan je volgens de kweker planten in Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in voor extra stevigheid.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Met name in het bloeiseizoen (Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In een periode van droogte is het slim om wat aanvullend water bij te geven.

Laurierboom op stam goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Tips en informatie over de Prunus laurocerasus ‘Otto luyken’

De Prunus Laurocerasus ‘Otto Luyken’ op stam heeft spits donkergroen, glanzend blad. Het blad van de Prunus Laurocerasus ‘Otto Luyken’ is wat kleiner dan andere soorten Laurier op stam. De Prunus Laurocerasus ‘Otto Luyken’ bloeit in mei en juni. Meestal volgt enige tijd later nog een nabloei. In het najaar krijgt deze Laurier op stam zwarte bessen. Deze Laurierboom op stam is in meerdere stamhoogtes te bestellen. De Prunus Laurocerasus ‘Otto Luyken’ op stam staat het liefst op een goed doorlatende, zurige grond op een plek in de zon of halfschaduw. U kunt deze Laurier op stam het beste na de bloei bijsnoeien om deze in vorm te houden. Snoeien kan niet in de volle zon i.v.m. het inbranden van de gesnoeide takken. De Prunus Laurocerasus ‘Otto Luyken’ kunt u het beste met een snoeischaar snoeien, doet u dit met een heggeschaar dan worden de bladeren doorgeknipt en krijgt u allemaal lelijke, ingedroogde randen te zien. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten voor de voeding. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 450 cm. De groeiwijze is Bolvormig, Opgaand, Struikvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Groen, Rood, Wit, Zwart. De groeiperiode is Mei. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk: deze Laurierboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Perzik leiboom (Prunus persica ‘Peregine’ leivorm).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormBolvormig, Opgaand, Struikvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus laurocerasus ‘Otto luyken’ april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus laurocerasus Otto luyken?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Rood, Wit, Zwart. De groeiperiode is Mei. Belangrijk om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant dient compleet toegankelijk te zijn zonder puin, stronken, worteldoek, bekabeling enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Laurierboom op stam?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond mag niet te nat of droog zijn. Denk ook aan omwonenden: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Houd ook rekening met bladverlies en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Kan ik de Prunus laurocerasus Otto luyken Laurierboom op stam thuis laten leveren?

Je kunt zo’n Laurierboom op stam zonder gedoe laten leveren aan huis. Je hebt de keuze uit diverse soorten groottes en extra’s zoals set met boompalen of bemesting. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een speciale koeriersdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van vaak 3 – 6 werkdagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus laurocerasus Otto luyken aanbieding afgeleverd en aangeplant door een ervaren tuinman. Door deze handige service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Belangrijk: de plaats waar de boom neergezet wordt dient vrij te zijn van stronken, bekabeling, worteldoek, straatwerk, puin en grind en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie