Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leiboom-spaanse-aak-lei-acer-campestre-bestellen-bezorgen

Leiboom Spaanse aak (Lei-acer campestre) online bestellen

De Leiboom Spaanse aak (Lei-acer campestre) online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op deze website bekijk je veel nuttige informatie over deze Leibomen. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Dankzij de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. Deze boom kent de volgende kleuren: Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei, Juni. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 400 cm. Dit type Leiboom Spaanse aak kan je al laten bezorgen vanaf €138,50.

Naam boomLeiboom Spaanse aak (Lei-acer campestre)
Latijnse naamLei-acer campestre
CategorieLeibomen
Vanafprijs€138,50
KleurenGeel, Groen, Rood, Roze, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei, Juni

Leiboom Spaanse aak (Lei-acer campestre) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Lei-acer campestre is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren plekken voor verkoeling op warme dagen, ze produceren zuurstof en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is dit type Leibomen het overwegen waard. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Met deze dienst wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je diverse online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Leiboom Spaanse aak Lei-acer campestre online bestellen kan. Of vind informatie en tips voor de Oostenrijkse den Boomvorm (Pinus nigra nigra).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Lei-acer campestre (Leiboom Spaanse aak) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom laten leveren

  De meeste bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je order wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Leiboom Spaanse aak plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Neem ook zaken in acht als groeiwijze, tegelwerk, snoeiwerk, schaduw.

 4. Het planten van de boom

  Een Leiboom Spaanse aak Lei-acer campestre kunt u aanplanten in Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en gebruik aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om de boom stabiel te houden.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de boom voldoende water geven. Met name in het bloeiseizoen (April, Mei, Juni). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat deze in blad komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In droge, warme zomers is het slim om regelmatig extra water toe te dienen.

Leiboom Spaanse aak goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Tips en informatie over de Lei-acer campestre

De lei-acer Spaanse aak is een leiboom die zijn oorsprong heeft in Nederland. Deze leiboom is gewend aan ons klimaat en behoeft weinig snoei. De lei-acer campestre is met zijn lichtgroene, en in de herfst naar geel kleurende blad een mooie leiboom die voor elke tuin geschikt is. Plant bij de leiacer tuinplantengrond en zet er een tuinpaal bij. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 400 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Leivorm. De kleur van het blad is Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De bloeiperiode is April, Mei, Juni. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Belangrijk: deze Leibomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Oostenrijkse den Boomvorm (Pinus nigra nigra).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondHumus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Nat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Lei-acer campestre april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Lei-acer campestre?

De belangrijkste kleuren zijn Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De bladeren komen tot bloei in April, Mei, Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van bekabeling, oude wortels, worteldoek, puin enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Leiboom Spaanse aak?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan andere bewoners: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken en wortelopdruk.

Wanneer kan ik de Lei-acer campestre Leiboom Spaanse aak aan huis laten bezorgen?

Jij kan de Leiboom Spaanse aak lekker makkelijk tot in de tuin laten leveren. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals boom palenboor en aanplantgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van plus minus een week.

Wat houdt de aanplantservice in?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Lei-acer campestre aanbieding thuisbezorgd en geplant door een erkende tuinman. Op die manier wordt al het werk uit handen genomen en kan je ervanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Belangrijk: de plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen puin en grind, stronken, oude wortels, bekabeling, straatwerk en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie