Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

haagliguster-ligustrum-vulgare-bestellen-bezorgen

Haagliguster (Ligustrum vulgare) online bestellen

De Haagliguster (Ligustrum vulgare) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op Bomenbezorgen.nl bieden wij veel praktische info over deze Liguster. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de boomexperts of tuincentra. Dankzij de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De bladkleur is mooi: Groen, Wit, Zwart. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Juni. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 300 cm. Dit type Haagliguster kan je al laten bezorgen vanaf €0,68.

Naam boomHaagliguster (Ligustrum vulgare)
Latijnse naamLigustrum vulgare
CategorieLiguster
Vanafprijs€0,68
KleurGroen, Wit, Zwart
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeJuni

Haagliguster (Ligustrum vulgare) thuis bezorgen (april 2024)

De Ligustrum vulgare zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen geven verkoeling, reinigen de lucht en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Liguster een hele goede optie. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door deze expert worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In deze tabel vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Haagliguster Ligustrum vulgare kunt bestellen (online). Of bekijk meer over de Groene beukenhaag (Fagus sylvatica).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ligustrum vulgare (Haagliguster) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend organisme. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je ontvangt altijd vroegtijdig een mail of SMS met een trackinglink. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en goed zonlicht krijgt. De Haagliguster voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk ook goed aan schaduw, tegelwerk, bewatering, snoeiwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Zo’n Haagliguster Ligustrum vulgare is aan te planten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en vul het deels met aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem te ondersteunen.

 5. Boomonderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Met name in de groeiperiode (Juni). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de warme periode voorbij is. Bij een droge periode raden we aan de grond regelmatig te bevochtigen.

Haagliguster goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Ligustrum vulgare

De Ligustrum vulgare is een snel groeiende, sterk vertakkende haagliguster. De Ligustrum vulgara kan tot 500cm hoog worden en heeft spits, ovaal groen tot donkergroen blad. In de zomer bloeit de Ligustrum vulgare met witte bloemen, gevolgd door zwarte bessen in de herfst. De Ligustrum vulgare is winterhard en verliest in de winter gedeeltelijk zijn blad, om in de lente opnieuw uit te lopen. Vanwege zijn snelle groei en sterke vertakking vormt de Ligustrum vulgare snel een dichte haag. Van half oktober tot half april is de Ligustrum vulgare leverbaar met kale wortel, dit scheelt aanzienlijk in prijs. De Ligustrum vulgare is een sterke plant die op elke grond wel wil groeien, maar ondanks dat het beste gedijt op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 300 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Opgaand, Struikvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Wit, Zwart. De bloeitijd is Juni. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk detail: deze Liguster is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Groene beukenhaag (Fagus sylvatica).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormOpgaand, Struikvorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Ligustrum vulgare april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Ligustrum vulgare?

De kleur van het blad is Groen, Wit, Zwart. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van bekabeling, oude wortels, worteldoek, grind enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Haagliguster?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Houd rekening met uw buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Bekijk ook andere factoren als bladverlies en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe snel kan ik de Ligustrum vulgare Haagliguster aan huis laten leveren?

Jij kan de Haagliguster zonder gedoe laten leveren aan huis. Bij online bomenwinkels vind je meerdere varianten, hoogtes en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen of grondmest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een professionele bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt jouw voordelige Ligustrum vulgare aanbieding bezorgd en geplant door een erkende hovenier. Daardoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de plek waar je het laat planten moet schoon zijn, dus geen oude wortels, stronken, puin en grind, straatwerk, bekabeling en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie