Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lindeboom-tilia-cordata-bestellen-bezorgen

Lindeboom (Tilia Cordata) online bestellen

De Lindeboom (Tilia Cordata) direct online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijkingssite tref je informatie en eigenschappen van deze Lindeboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de weergegeven webshops of tuincentra. Met de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleur van de boom is Groen, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Juni. De maximale hoogte is ongeveer 1000 cm. Dit type Lindeboom is al te koop voor €55,95.

Naam boomLindeboom (Tilia Cordata)
Latijnse naamTilia Cordata
CategorieLindeboom
Verkoopprijs v.a.€55,95
KleurGroen, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdJuni

Lindeboom (Tilia Cordata) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Tilia Cordata is onmisbaar in elke tuin. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, verbeteren de luchtkwaliteit en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Lindeboom het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Met deze dienst wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Lindeboom Tilia Cordata online bestellen kan. Of vind informatie en tips voor de Zomereik (Quercus Robur).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Tilia Cordata (Lindeboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt de dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Lindeboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Andere aspecten die van belang zijn: schaduw, wortels, bewatering, groeiwijze.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Lindeboom Tilia Cordata is aan te planten in Alle, Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Je moeten een plantgat graven waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Boor 2 boompalen in de grond voor extra stevigheid.

 5. Onderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Vooral in de bloeimaanden (Juni). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In droge, warme zomers raden we aan wat aanvullend water bij te geven.

Lindeboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Adviezen en informatie over de Tilia Cordata

De Tilia Cordata is een langzame groeier maar kan uiteindelijk toch 25 meter hoog worden. De stam is grijs- bruin van kleur en diep gegroefd. Deze Lindeboom heeft relatief klein hartvormig, frisgroen blad dat aan de onderzijde blauwgroen is. In de vroege zomer verschijnen de sterk geurende bloemen waar bijen en vlinders gek op zijn. In de nazomer volgen vrij kleine ronde vruchten welke eerst grijs en viltig zijn maar later kaal worden. De Tilia Cordata is prachtig als solitair maar doet het ook erg goed als laan of als knotboom! Het blad van de Lindeboom is in een jong stadium prima eetbaar en bijvoorbeeld te gebruiken in salades. Van de bloesem kan een lekkere lindebloesemthee gezet worden. Aanplanten met een Boompaal en Aanplantgrond. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 1000 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid, Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Wit. De bloeiperiode is Juni. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Normale grond. Niet vergeten: deze Lindeboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden mooie herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Zomereik (Quercus Robur).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Tilia Cordata april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Tilia Cordata?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Wit. De bloeitijd is Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van oude wortels, puin, bekabeling, straatwerk enz. Zo kan de boom goed wortelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Lindeboom?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let ook goed op de schutting: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe snel kan ik de Tilia Cordata Lindeboom thuis laten bezorgen?

Jij kan deze Lindeboom snel en voordelig in de eigen tuin laten bezorgen. Online vind je verschillende formaten en andere essentials zoals boompalen of potgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt deze voordelige Tilia Cordata aanbieding bezorgd en geplant door een betrouwbare bomenspecialist. Op die manier hoeft je niet zelf in de tuin te werken en mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Advies: de plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen puin en grind, oude wortels, stronken, bekabeling, straatwerk en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie