Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lork-op-stam-larix-kaempferi-stiff-weeper-bestellen-bezorgen

Lork op stam (Larix kaempferi ‘Stiff Weeper’) online bestellen

De Lork op stam (Larix kaempferi ‘Stiff Weeper’) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze pagina bekijk je veel praktische informatie over deze Lork. Of bestel direct bij een van onze partners. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleuren van het blad zijn Bruin, Groen, Rood. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April. De uiteindelijke hoogte is circa 200 cm. Dit type Lork op stam is al te bestellen vanaf €65,95.

Naam boomLork op stam (Larix kaempferi ‘Stiff Weeper’)
Latijnse naamLarix kaempferi Stiff Weeper
CategorieLork
Verkoopprijs v.a.€65,95
KleurenBruin, Groen, Rood
Beste standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenApril

Lork op stam (Larix kaempferi Stiff Weeper) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Larix kaempferi ‘Stiff Weeper’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen bieden koele plekken in de tuin, ze dempen het geluid van de omgeving en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Lork het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Hierbij wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je meerdere online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Lork op stam Larix kaempferi Stiff Weeper online kopen kan. Of bekijk meer over de Sierappel (Malus ‘Evereste’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Larix kaempferi Stiff Weeper (Lork op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Levering van de boom

  De meeste bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gewenste afleveradres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een mail of SMS met een trackinglink. Je artikel wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Lork op stam voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Bekijk ook relevante details zoals groeiwijze, tegelwerk, schaduw, snoeiwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Zo’n Lork op stam Larix kaempferi Stiff Weeper kunt u aanplanten in Alle, Normale grond, Zandgrond. Vermijd altijd wit straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en vul het deels met aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Verzorgen

  Nadat je de boom geplant hebt is het essentieel om genoeg water te geven. Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (April). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de warme maanden is het noodzakelijk om de boom wat extra water te geven.

Lork op stam goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk acties en laat het tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Larix kaempferi ‘Stiff Weeper’

De Larix Kaempferi ‘Stiff Weeper’ is een Lork op stam met afhangende kroon. De Larix Kaempferi ‘Stiff Weeper’ is één van de bekendste Larix soorten en blijft vrij smal. De naalden van deze lork op stam zijn groen en verkleuren in de herfst naar geel en zitten aan afhangende takken. De Larix Kaempferi ‘Stiff Weeper’ heeft een onopvallende bloei in april en draagt roodbruine, bolvormige kegels. Deze Lork op stam is winterhard en verliest zijn blad in de winter om in de lente opnieuw uit te lopen. De Larix Kaempferi ‘Stiff Weeper’ op stam is een zeer veelzijdige plant welke het goed doet als solitair op bijvoorbeeld de hoek van een border. Echter ook in groepen of in een pot op het balkon of het terras is deze Lork op stam een aanwinst voor uw tuin. Deze Larix is in meerdere stamhoogtes te bestellen. De Larix Daempferi ‘Stiff Weeper’ op stam gedijt het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure, goed doorlatende grond in de volle zon. De plant verdraagt beslist geen vochtige grond en hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Alleen dode en beschadigde takken dienen te worden verwijderd. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale groeihoogte is ongeveer 200 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Hangend, Treurvorm. Samenvatting van de kleur: Bruin, Groen, Rood. De bloeitijd is April. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Schaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Normale grond, Zandgrond. Goed om te weten: deze Lork is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Sierappel (Malus ‘Evereste’).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormHangend, Treurvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringJa
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Larix kaempferi ‘Stiff Weeper’ april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Larix kaempferi Stiff Weeper?

De kleur van het blad is Bruin, Groen, Rood. Het blad bloeit op in April. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet volledig vrij zijn van o.a. bekabeling, stronken, puin, oude beplanting enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond, Zandgrond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Lork op stam?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De bodem moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let op schuttingen & overkappingen: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Kijk ook goed naar mogelijke ongewenste schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Kan ik de Larix kaempferi Stiff Weeper Lork op stam aan huis laten leveren?

Je kunt zo’n Lork op stam gemakkelijk thuis laten afleveren. Bij de online bomenexpert kies je uit verschillende hoogtes, varianten en andere benodigdheden zoals set met boompalen of aanplantgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Larix kaempferi Stiff Weeper aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een deskundige bomenspecialist. Dankzij deze service kan je alles rustig uit handen geven en kan je er rustig vanuit gaan dat het juist geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Let op: de plantplaats dient vrij te zijn van straatwerk, stronken, puin en grind, worteldoek, bekabeling en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie