Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

meelbes-sorbus-aria-lutescens-bestellen-bezorgen

Meelbes (Sorbus aria ‘Lutescens’) online bestellen

De Meelbes (Sorbus aria ‘Lutescens’) goedkoop online bestellen en laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze pagina tonen wij handige info over deze Meelbes. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de toonaangevende tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 600 cm. Dit type Meelbes is te koop voor prijzen v.a. €55,95.

Naam boomMeelbes (Sorbus aria ‘Lutescens’)
Latijnse naamSorbus aria Lutescens
CategorieMeelbes
Prijsindicatie€55,95
KleurGeel, Groen, Oranje, Rood, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Meelbes (Sorbus aria Lutescens) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Sorbus aria ‘Lutescens’ is tegenwoordig erg populair. Bomen zorgen voor koele plekken in de tuin, ze produceren zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Meelbes het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hebt geen aanhangwagen nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door de boomspecialist wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Meelbes Sorbus aria Lutescens kunt bestellen (online). Of bekijk alles over de Meidoorn boom (Crataegus laevallei ‘Carrierei’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Sorbus aria Lutescens (Meelbes) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je artikel wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Meelbes voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Je moet ook zeker rekening houden met wortels, tegelwerk, bewatering, schaduw.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Meelbes Sorbus aria Lutescens kan men aanplanten in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Boor 2 boompalen in de grond om hem te verankeren.

 5. Verzorgen

  Na het aanplanten is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Met name in de bloeimaanden (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In droge, warme zomers is het noodzakelijk om extra water te geven.

Meelbes goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Check aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Sorbus aria ‘Lutescens’

Deze meelbes (Sorbus aria ‘Lutescens’) is een bladverliezende, opgerichte boom. In het voorjaar loopt deze meelbes (Sorbus aria ‘Lutescens’) uit met fel groen blad bestaande uit veel kleine blaadjes. In de herfst verkleurt het blad van deze meelbes mooi oranje, rood en paars voordat het afvalt. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond en tuinturf bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 600 cm. De groeiwijze is Breed / verspreid. De kleur van het blad is Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Normale grond. Opmerking: deze Meelbes is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst prachtige herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Meidoorn boom (Crataegus laevallei ‘Carrierei’).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Sorbus aria ‘Lutescens’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Sorbus aria Lutescens?

De bladkleur is Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder oude beplanting, puin, grind, stronken enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Meelbes?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De bodem mag niet te nat of droog zijn. Let ook goed op de schutting: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Kijk ook goed naar mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Sorbus aria Lutescens Meelbes aan huis laten leveren?

Je kunt zo’n Meelbes eenvoudig in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit diverse soorten groottes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boom palenboor en grondmest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Dit duurt plus minus een week.

Wat is de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt jouw voordelige Sorbus aria Lutescens aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een vakbekwame boomverzorger. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en ben je er verzekerd van dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de plek waar je het laat planten dient compleet toegankelijk te zijn zonder straatwerk, oude wortels, worteldoek, stronken, bekabeling en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie