Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

witte-moerbei-morus-alba-bestellen-bezorgen

Witte Moerbei (Morus Alba) online bestellen

De Witte Moerbei (Morus Alba) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit platform lees je veel praktische info over deze Moerbei. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de aangesloten winkels. Met de optionele aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Groen, Paars, Rood, Roze, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Mei. De maximale hoogte is ongeveer 600 cm. Deze Witte Moerbei is al te koop voor €59,95.

Naam boomWitte Moerbei (Morus Alba)
Latijnse naamMorus Alba
CategorieMoerbei
Prijsindicatie€59,95
KleurGroen, Paars, Rood, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei

Witte Moerbei (Morus Alba) thuis bezorgen (april 2024)

De Morus Alba zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen geven schaduw, reinigen de lucht en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Moerbei een hele goede optie. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hieronder vergelijk je erkende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Witte Moerbei Morus Alba online kan kopen. Of bekijk alles over de Leipeerboom (Pyrus leiboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Morus Alba (Witte Moerbei) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Bezorging van de boom

  Veel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gewenste afleveradres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je artikel wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek in de tuin die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Witte Moerbei plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Andere aspecten die van belang zijn: tegelwerk, snoeiwerk, groeiwijze, bewatering.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Een Witte Moerbei Morus Alba plant je het beste in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Onderhoud

  De de beplanting is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Bij een droge periode is het noodzakelijk om de boom wat extra water te geven.

Witte Moerbei goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Morus Alba

De Morus Alba, ook wel Witte Moerbei genoemd, is een bladverliezende boom, met een open kroon en warrige vertakking. Deze Witte Moerbei vormt decoratief glanzend, lichtgroen blad dat ruw aanvoelt en in het najaar prachtig geel verkleurt. Na een onopvallende bloei in het voorjaar vormt deze Witte Moerbei in de zomer eetbare witte tot diep rode braamachtige vruchten welke licht zoet van smaak zijn en vaak worden gebruikt om sap van te maken. Deze vruchten kunnen vlekken veroorzaken op uw tegels. Vaak wordt geadviseerd om, als u de vruchten van de Morus Alba wilt plukken, deze boom op het gras te plaatsen. Wilt u geen overlast van de vruchten en gaat u voor het mooie blad dan is het wellicht beter om een vruchtloze Morus te kiezen zoals de Morus platanifoilia ‘Fruitless’. De Morus Alba staat graag op en zonnige, beschutte plaats op kalkhoudende zandgrond. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik Aanplantgrond en Kalk bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 600 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Breed / verspreid, Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Paars, Rood, Roze, Wit. De bloeiperiode is Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Moerbei is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Leipeerboom (Pyrus leiboom).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Morus Alba april 2024
In welke kleur komt het blad van de Morus Alba?

De belangrijkste kleuren zijn Groen, Paars, Rood, Roze, Wit. De boom groeit in Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats dient vrij te zijn van oude wortels, oude beplanting, straatwerk, stronken enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Welke standplaats kiezen voor de Witte Moerbei?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd rekening met uw buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals verlies van bladeren en wortelopdruk.

Kan ik de Morus Alba Witte Moerbei thuis laten leveren?

Jij kan een Witte Moerbei makkelijk en snel laten bezorgen tot in de tuin. Bij online bomenwinkels vind je allerlei soorten, maten en extra’s zoals tuinpalen of grond voeding. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door middel van de aanplantservice wordt de voordelige Morus Alba aanbieding bezorgd en geplant door een erkende boomexpert. Hierdoor kan je alles rustig uit handen geven en kan je ervanuit gaan dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms krijg je zelfs extra garantie. Let op: de plantplaats dient vrij te zijn van stronken, worteldoek, straatwerk, oude wortels, bekabeling en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie