Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

nordman-spar-abies-nordmanniana-bestellen-bezorgen

Nordman spar (Abies nordmanniana) online bestellen

De Nordman spar (Abies nordmanniana) gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit platform bieden wij veel praktische informatie over deze Naaldboom. Of bestel direct bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Dankzij de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De kleur van de boom is Bruin, Grijs, Groen. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is April, Mei, Juni. De maximale hoogte is ongeveer 1000 cm. Dit type Nordman spar kan jij online kopen vanaf €2,10.

Naam boomNordman spar (Abies nordmanniana)
Latijnse naamAbies nordmanniana
CategorieNaaldboom
Vanafprijs€2,10
KleurenBruin, Grijs, Groen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei, Juni

Nordman spar (Abies nordmanniana) thuis laten bezorgen (februari 2024)

De Abies nordmanniana is een echte eyecatcher. Bomen verschaffen verkoeling, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Naaldboom het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Door deze expert wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Nordman spar Abies nordmanniana online kan kopen. Of bekijk meer over de Lei-steeneik (Quercus ilex leiboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Abies nordmanniana (Nordman spar) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Levering van de boom

  De meeste bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw boom wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Nordman spar kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Andere aspecten die van belang zijn: tegelwerk, wortels, schaduw, snoeiwerk.

 4. De aanplanting

  De Nordman spar Abies nordmanniana is aan te planten in Alle, Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond voor meer stabiliteit.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de boom voldoende water geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (April, Mei, Juni). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de droge hete zomermaanden wordt het aanbevolen om de kluit extra nat te houden.

Nordman spar goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Check opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Adviezen en informatie over de Abies nordmanniana

De Abies nordmanniana is een traag groeiende Turkse zilverspar met compacte, zuilvormige groei. In de West-Europese klimaatzone kan de Abies nordmanniana tot 700cm hoog worden. In het noordwesten van Turkije, waar de boom van nature voorkomt, kan hij tot 2500cm hoog worden. De zachte, glimmende naalden kleuren grijs, blauw en groen van boven en hebben aan de onderkant een dubbele witte nerf. De Abies nordmanniana draagt cilindrische, lange kegels die verkleuren van groenbruin naar bruin. De Zilverspar is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Abies nordmanniana is één van de bekendste en geliefdste kerstboomsoorten vanwege zijn mooie vorm, dichte en compacte groei en zijn zachte naalden die lang aan de afgezaagde bomen blijven zitten. De Abies nordmanniana gedijt het beste op vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Kegel. Qua kleuren zie je voornamelijk Bruin, Grijs, Groen. De bloeiperiode is April, Mei, Juni. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Lei-steeneik (Quercus ilex leiboom).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKegel
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Abies nordmanniana februari 2024
In welke kleur komt het blad van de Abies nordmanniana?

De bladkleur is Bruin, Grijs, Groen. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April, Mei, Juni. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van stronken, grind, puin, oude beplanting enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond.

Welke standplaats kiezen voor de Nordman spar?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te nat en niet te droog zijn. Denk ook aan andere bewoners: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en wortels die doorschieten.

Hoe snel kan ik de Abies nordmanniana Nordman spar bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt een Nordman spar probleemloos tot in de tuin laten leveren. Bij online bomenwinkels vind je allerlei soorten, maten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boompalenset of bemesting. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt deze voordelige Abies nordmanniana aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een deskundige bomenspecialist. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en weet je zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Advies: de plek waar je het laat planten dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, straatwerk, worteldoek, puin en grind, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie