Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

gele-smaol-opgaande-taxus-taxus-baccata-fastigiata-aurea-bestellen-bezorgen

Gele smaol opgaande taxus (Taxus baccata ‘Fastigiata Aurea’) online bestellen

De Gele smaol opgaande taxus (Taxus baccata ‘Fastigiata Aurea’) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je veel praktische info over deze Taxus. Of laat direct deze boom bezorgen door jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. Deze boom kent de volgende kleuren: Geel, Groen. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 200 cm. Dit type Gele smaol opgaande taxus kan jij online kopen vanaf €29,25.

Naam boomGele smaol opgaande taxus (Taxus baccata ‘Fastigiata Aurea’)
Latijnse naamTaxus baccata Fastigiata Aurea
CategorieTaxus
Vanafprijs€29,25
KleurenGeel, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Gele smaol opgaande taxus (Taxus baccata Fastigiata Aurea) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Taxus baccata ‘Fastigiata Aurea’ is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren een eigen microklimaat, zorgen voor zuurstof en geven sfeer en kleur aan de tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Taxus iets wat je kunt overwegen. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Met deze dienst wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je populaire online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Gele smaol opgaande taxus Taxus baccata Fastigiata Aurea kunt bestellen (online). Zie ook meer informatie over de Gele coniferenhaag (Chamaecyparis lawsoniana ‘Ivonne’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Taxus baccata Fastigiata Aurea (Gele smaol opgaande taxus) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je ontvangt altijd vroegtijdig een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw product wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Gele smaol opgaande taxus gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Andere aspecten die van belang zijn: schaduw, groeiwijze, tegelwerk, bewatering.

 4. De aanplanting

  Een Gele smaol opgaande taxus Taxus baccata Fastigiata Aurea is aan te planten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Til de boom voorzichtig in het gat en gebruik aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Boomonderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het essentieel om de boom voldoende water geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de droge hete zomermaanden raden we aan wekelijks te sproeien.

Gele smaol opgaande taxus goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Taxus baccata ‘Fastigiata Aurea’

De Taxus baccata ‘Fastigiata Aurea’ is een traag groeiende conifeer met opgaande, zuilvormige groei. De ‘Fastigiata Aurea’ kan 200cm hoog worden. De ‘Fastigiata Aurea’ groeit twee keer per jaar met frisse geelgroene uitlopers en is goed te snoeien. In de herfst krijgt de plant rode besjes. De ‘Fastigiata Aurea’ is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De ‘Fastigiata Aurea’ is zeer geschikt voor vormsnoei en komt goed tot zijn recht als solitair. De Taxus baccata ‘Fastigiata Aurea’ gedijt het beste op goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon, halfschaduw of schaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 200 cm. De groeiwijze is Opgaand. Qua kleuren zie je voornamelijk Geel, Groen. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Belangrijk: deze Taxus is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Gele coniferenhaag (Chamaecyparis lawsoniana ‘Ivonne’).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Taxus baccata ‘Fastigiata Aurea’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Taxus baccata Fastigiata Aurea?

De boom heeft verschillende kleuren Geel, Groen. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, bekabeling, puin, grind enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de juiste standplaats voor de Gele smaol opgaande taxus?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en wortelopdruk.

Kan ik de Taxus baccata Fastigiata Aurea Gele smaol opgaande taxus thuis laten bezorgen?

Je kunt deze Gele smaol opgaande taxus probleemloos thuis laten afleveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals een boompalenset en grondmest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een speciale koeriersdienst. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen.

Wat is de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Taxus baccata Fastigiata Aurea aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een professionele boomexpert. Daardoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je ervanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Let op: de plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, oude wortels, stronken, puin en grind, straatwerk en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie