Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Bomen vergelijken

Wil jij meer informatie over de verschillende soorten bomen bekijken? Via bomenbezorgen.nl kun je heel eenvoudig verschillende bomen met elkaar vergelijken. Per type boom hebben we relevante informatie verzameld die je in 1 oogopslag kunt bekijken. Klik hieronder op een van de categorieën om een boom te vergelijken. Zo kun je alles lezen over de benodigde grondsoorten, de ideale standplaatsen, of de vruchtdragend zijn en eetbaren vruchten geven. Maar ook kun je bekijken of ze een geur afgeven, bodembedekkend zijn, wat de maximale hoogte is, in welke maanden ze bloeien en welke kleur bladeren de specifieke boom heeft. Tevens kun je een prijsindicatie vinden en de boom direct bestellen bij een online boomkwekerij.

Overzicht alle bomen

Welke boom is geschikt voor mijn tuin?

Afhankelijk van jouw tuin kies je een passende boom. Heb je veel ruimte? Kies dan voor een grote en hoge boom. Heb je beperkte ruimte? Kies dan voor een lagere bodembedekkende struik, heg of geënte boom. Je kunt altijd advies vragen bij een lokale hovenier of tuincentrum. Houd ook rekening met bodem (grondtype), lichtval en waterafvoer.

Welke boomsoorten zijn er?

Er zijn in Nederland heel veel soorten bomen. Vergelijken kan op basis van verschillende aspecten. Denk aan de grootte (een hoge of lage boom). De groeirichting en vorm (rechtop, bolvorm, vierkant, op stam, met rek etc). Er zijn fruitdragende planten, winterbloeiers, bladverliezende en groenblijvende bomen en ga zo maar door.

Prijzen vergelijken van bomen

Bomen zijn over het algemeen wat duurder dan vaste planten. Dat komt door het ingewikkelde kweekproces wat doorgaans veel tijd en aandacht kost. Over het algemeen geldt: Hoe hoger de boom en dikker de stam, hoe hoger de prijs. Dure bomen zijn vaak veel ouder dan goedkopere varianten die pas een jaar of 2 oud zijn. Als je bomen gaat vergelijken moet je dus letten veel meer aspecten dan alleen de prijs.