Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

wilg-salix-purpurea-nana-bestellen-bezorgen

Wilg (Salix purpurea ‘Nana’) online bestellen

De Wilg (Salix purpurea ‘Nana’) goedkoop online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijkingssite check je veel nuttige info over deze Wilg. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de toonaangevende tuincentra. Met de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleur van de boom is Geel, Grijs, Groen. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April. De uiteindelijke hoogte is circa 100 cm. Deze Wilg kan je al laten bezorgen vanaf €1,10.

Naam boomWilg (Salix purpurea ‘Nana’)
Latijnse naamSalix purpurea Nana
CategorieWilg
Prijsindicatie€1,10
KleurGeel, Grijs, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April

Wilg (Salix purpurea Nana) bezorgen aan huis (april 2024)

De Salix purpurea ‘Nana’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen schaduwrijke plekken, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is deze Wilg zeker een hele leuke mogelijkheid. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door deze expert worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Wilg Salix purpurea Nana kunt bestellen (online). Of bekijk meer informatie over de Katsuraboom op stam (Cercidiphyllum japonicum ‘Pendulum’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Salix purpurea Nana (Wilg) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Bezorging van de boom

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Wilg gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk ook goed aan wortels, groeiwijze, schaduw, snoeiwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Zo’n Wilg Salix purpurea Nana is aan te planten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Boor 2 boompalen in de grond om hem te ondersteunen.

 5. Onderhouden

  De de beplanting is het essentieel om genoeg water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (Maart, April). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de warme periode voorbij is. In de drogere maanden adviseert de kweker om wat aanvullend water bij te geven.

Wilg goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Check aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Adviezen en informatie over de Salix purpurea ‘Nana’

De Salix Purpurea ‘Nana’, ook wel Bittere Wilg of Purperwilg genoemd, is een mooie plant welke solitair als struik geplant kan worden maar ook goed te gebruiken is als haagvorm. De Salix Purpurea ‘Nana’ (Bittere Wilg of Purperwilg) kan goed bijgesnoeid worden. Deze wilg heeft grijsgroene bladeren welke in de herfst geel kleuren en bloeit in de periode april en mei met katjes. De Salix Purpurea ‘Nana’ is winterhard. Aanplanten in Tuinplantengrond. De maximale hoogte ligt op ongeveer 100 cm. De groeiwijze is Breed / verspreid. De (blad)kleur van deze boom is: Geel, Grijs, Groen. Deze boom bloeit met name in Maart, April. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Belangrijk detail: deze Wilg is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Katsuraboom op stam (Cercidiphyllum japonicum ‘Pendulum’).

Maximale hoogte100 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Salix purpurea ‘Nana’ april 2024
Wat is de kleur van de Salix purpurea Nana?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Grijs, Groen. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De aanplantplek dient vrij te zijn van oude beplanting, bekabeling, worteldoek, stronken enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Welk standplaats is geschikt voor de Wilg?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Denk ook aan omwonenden: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als verlies van bladeren en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Wanneer kan ik de Salix purpurea Nana Wilg bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt een Wilg zonder gedoe in de eigen tuin laten bezorgen. Je hebt de keuze uit meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boompalenset en mest. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. De bezorgtijd is plus minus een week.

Wat betekent aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Salix purpurea Nana aanbieding bezorgd en geplant door een betrouwbare boomexpert. Met deze extra service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Tip: de plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van puin en grind, oude wortels, stronken, straatwerk, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie