Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

zuil-perenboom-pyrus-communis-rode-vrucht-bestellen-bezorgen

Zuil-perenboom (Pyrus communis rode vrucht) online bestellen

De Zuil-perenboom (Pyrus communis rode vrucht) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over deze Zuilboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de toonaangevende tuincentra. Met de optionele aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 150 cm. Dit type Zuil-perenboom is al te bestellen vanaf €20,25.

Naam boomZuil-perenboom (Pyrus communis rode vrucht)
Latijnse naamPyrus communis rode vrucht
CategorieZuilboom
Vanafprijs€20,25
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Zuil-perenboom (Pyrus communis rode vrucht) thuis bezorgen (mei 2023)

De Pyrus communis rode vrucht is een aanwinst voor elke tuin. Bomen leveren koele plekken in de tuin, ze produceren zuurstof en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Zuilboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Bij deze service wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de bijgaande tabel vergelijk je meerdere online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Zuil-perenboom Pyrus communis rode vrucht kunt bestellen (online). Of vind informatie en tips voor de Bonte wilg Struikvorm (Salix caprea ‘Hakuro-nishiki’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pyrus communis rode vrucht (Zuil-perenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Een dag voor levering ontvang je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Zuil-perenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Andere aspecten die van belang zijn: bewatering, groeiwijze, snoeiwerk, tegelwerk.

 4. De aanplanting

  De Zuil-perenboom Pyrus communis rode vrucht is aan te planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en vul het deels met aanplantgrond. Graaf boompalen in voor aanvullende ondersteuning.

 5. Boomonderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het cruciaal om de grond vochtig te houden. Vooral in de groeiperiode (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de drogere maanden wordt het aanbevolen om de kluit extra nat te houden.

Zuil-perenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Vergelijk acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Pyrus communis rode vrucht

Pyrus communis is, een sappige, zeer goede handpeer. Deze langzamer groeiende rode zuilpeer geeft echte vruchten en is zelf bestuivend. Een zuilvormige boom groeit redelijk recht omhoog en is daarom geschikt voor op terras of balkon of voor een kleine ruimte in de tuin. Snoeien is door de langzamere groei minder nodig. Bewaren: Peren kunt u het beste koel, donker en droog bewaren. Ze zijn gevoelig voor kneuzingen en plekjes, dus behandel ze met zorg. Over de houdbaarheid valt weinig zeggen omdat dit sterk afhankelijk is van de rijpheid van de vrucht. De rijpheid van de peer kunt u controleren door het vruchtvlees naast het steeltje voorzichtig in te drukken. Bij rijpe peren geeft het vruchtvlees dan iets mee. Let op, vooral de zomerrassen rijpen erg snel door. Schoonmaken: Peren moeten voor gebruik altijd even gewassen worden. Consumptie: Handperen eet u, nadat u het steeltje verwijderd heeft, met schil en al op. Uiteraard kunt u naar eigen smaak de peer ook geschild of in stukjes nuttigen. Geschilde peren kleuren wel snel bruin. Om dit te voorkomen kunt u ze met wat citroensap besprenkelen. Peren worden meestal uit de hand gegeten, maar ook op de boterham smaken ze prima. Verder worden peren veel verwerkt in nagerechten. Wat zou u denken van peren uit de oven met chocoladesaus? Daarnaast kunt u peren verwerken tot jam, sap, compote, chutney en stroop. Stoofpeertjes moet u zoals de naam al zegt stoven. Deze gestoofde peertjes smaken heerlijk met vlees, kip of kaas. Voedingswaarde: Peren bevatten de minste fruitzuren. Daardoor zijn ze aanmerkelijk zoeter dan appelen. Peren zijn erg gezond en door het hoge gehalte aan kalk, kalium en fosfor werken ze vocht- en vet afdrijvend. Goed voor de lijn! De maximale hoogte ligt op ongeveer 150 cm. De groeiwijze is Opgaand, Zuilvormig. De kleur van het blad is Wit. Deze boom bloeit met name in April, Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Goed om te weten: deze Zuilboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Bonte wilg Struikvorm (Salix caprea ‘Hakuro-nishiki’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormOpgaand, Zuilvormig
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pyrus communis rode vrucht mei 2023
Wat zijn de kleuren van de Pyrus communis rode vrucht?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Wit. Het blad bloeit op in April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De aanplantplek dient vrij te zijn van bekabeling, oude wortels, puin, worteldoek enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Welk standplaats is geschikt voor de Zuil-perenboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond mag niet te nat of droog zijn. Houd rekening met uw buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Kijk ook goed naar bladverlies en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Pyrus communis rode vrucht Zuil-perenboom bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt de Zuil-perenboom probleemloos laten bezorgen tot in de tuin. Via internet bestel je diverse soorten groottes en extra’s zoals binddraad en potgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. De geschatte levertijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat houdt de aanplantservice in?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Pyrus communis rode vrucht aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een professionele bomenspecialist. Daardoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, stronken, worteldoek, oude wortels, puin en grind en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie