Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

braam-rubus-fruticosus-himalaya-bestellen-bezorgen

Braam (Rubus fruticosus ‘Himalaya’) online bestellen

De Braam (Rubus fruticosus ‘Himalaya’) goedkoop online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze pagina tonen wij handige info over deze Bramenstruik. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de aangesloten winkels. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Groen, Rood, Wit, Zwart. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 200 cm. Deze Braam is te koop voor prijzen v.a. €10,25.

Naam boomBraam (Rubus fruticosus ‘Himalaya’)
Latijnse naamRubus fruticosus Himalaya
CategorieBramenstruik
Vanafprijs€10,25
KleurGroen, Rood, Wit, Zwart
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei

Braam (Rubus fruticosus Himalaya) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Rubus fruticosus ‘Himalaya’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen geven een eigen microklimaat, ze produceren zuurstof en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is deze Bramenstruik een hele goede optie. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hierna vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Braam Rubus fruticosus Himalaya online kopen kan. Zie ook meer informatie over de Alpen den (Pinus cembra).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Rubus fruticosus Himalaya (Braam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Levering van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende organismen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt een dag van tevoren een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Braam plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Let ook op andere aspecten zoals tegelwerk, schaduw, bewatering, groeiwijze.

 4. Het planten van de boom

  Een Braam Rubus fruticosus Himalaya is aan te planten in Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam. Vermijd altijd wit straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Monteer eventueel ook boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Onderhouden

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de grond vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in het groeiseizoen (Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In een periode van droogte wordt aangeraden om wekelijks te sproeien.

Braam goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Vergelijk opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Rubus fruticosus ‘Himalaya’

De Rubus fruticosus ‘Himalaya’ bloeit in mei/juni met kleine witte bloemen. De zwarte vruchten zijn vanaf augustus tot aan de vorst rijp om te plukken. Hij houdt van een zonnige standplaats. Hoe meer zon de plant krijgt, hoe meer vruchten er aan zullen komen. U kunt deze plant gebruiken voor het begroeien van een muur, klimrek of voor het maken van een haag. Hij heeft wel hulp nodig bij het klimmen door middel van draad of klimrek. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 200 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Klimmend, Opgaand, Struikvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Rood, Wit, Zwart. Deze boom bloeit met name in Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam. Let op: deze Bramenstruik is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Alpen den (Pinus cembra).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormKlimmend, Opgaand, Struikvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Rubus fruticosus ‘Himalaya’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Rubus fruticosus Himalaya?

De kleur van het blad is Groen, Rood, Wit, Zwart. De groeiperiode is Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats moet schoon zijn, dus geen oude beplanting, bekabeling, oude wortels, puin enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam.

Wat is de beste standplaats voor de Braam?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te nat en niet te droog zijn. Let ook goed op de schutting: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Denk tenslotte ook aan mogelijke ongewenste schaduw en wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Rubus fruticosus Himalaya Braam thuis laten bezorgen?

Je kunt deze Braam lekker makkelijk laten leveren aan huis. Via internet bestel je diverse soorten groottes en extra’s zoals set met boompalen of aanplantgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een vakkundige bezorgservice. De bezorgtijd is circa 5 – 7 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Rubus fruticosus Himalaya aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een gespecialiseerde tuinman. Door deze handige service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je 100% zeker dat het juist geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de locatie waar de boom ingegraven wordt dient vrij te zijn van puin en grind, straatwerk, oude wortels, stronken, worteldoek en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie