Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dwergamandel-prunus-dulcis-bestellen-bezorgen

Dwergamandel (Prunus dulcis) online bestellen

De Dwergamandel (Prunus dulcis) online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op Bomenbezorgen.nl lees je veel informatie en verzorgingstips voor deze Amandelboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. Deze boom kent de volgende kleuren: Roze, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart. Uiteindelijk wordt deze boom circa 100 cm. Dit type Dwergamandel is te koop voor prijzen v.a. €33,75.

Naam boomDwergamandel (Prunus dulcis)
Latijnse naamPrunus dulcis
CategorieAmandelboom
Prijsindicatie€33,75
KleurRoze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart

Dwergamandel (Prunus dulcis) thuis bezorgen (mei 2023)

De Prunus dulcis is onmisbaar in elke tuin. Bomen bieden verkoeling, verbeteren de luchtkwaliteit en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Amandelboom een hele goede optie. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je meerdere online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Dwergamandel Prunus dulcis kunt bestellen (online). Of bekijk meer over de Pruimenboom (Prunus domestica ‘Ontario’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus dulcis (Dwergamandel) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Bomen zijn levende organismen. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Een dag voor levering ontvang je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Dwergamandel kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk ook goed aan bewatering, groeiwijze, tegelwerk, wortels.

 4. De aanplanting

  Zo’n Dwergamandel Prunus dulcis is aan te planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Graaf boompalen in voor meer stabiliteit.

 5. Boomverzorging

  Nadat je de boom geplant hebt is het van levensbelang om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (Maart). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot de zomerperiode achter de rug is. In droge, warme zomers is het verstandig om de kluit extra nat te houden.

Dwergamandel goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Prunus dulcis

De amandel is veelal bekend om zijn uitbundige roze bloei in het voorjaar. De nectar trekt veel insecten aan die voor de bestuiving zorgen. Een amandelboom is relatief groot en groeit het beste op een beschutte plaats in de volle zon. De Prunus dulcis is een zoete variant van de amandel, welke beter voor consumptie geschikt is dan zijn bittere “broertje” de amara. Bij de amandel eten we eigenlijk niet het vruchtvlees, maar een deel van de pit. Een amandel is dus geen noot. Na het “kraken” kan de amandel zo worden gegeten, maar de amandel heeft ook toepassing in veel gerechten. Vooral de amandelspijs is erg bekend. Dit leuke kleine amandelboompje groeit enkele centimeters per jaar en geeft echte vruchten. Geschikt voor balkon en terras, maar kan ook in de volle grond geplant worden. Bestuiving: zelf bestuivend, bij handmatige bestuiving (d.m.v. kwast) meer succes. Vruchten koel drogen en bewaren. Snoeien: snoeien is bijna niet nodig. Bemesting: eenmaal per jaar bijmesten met organische meststof. Plantdelen niet geschikt voor consumptie. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 100 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Opgaand. De kleur van het blad is Roze, Wit. De groeiperiode is Maart. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Niet vergeten: deze Amandelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Pruimenboom (Prunus domestica ‘Ontario’).

Maximale hoogte100 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus dulcis mei 2023
Welke kleur hebben de bladeren van de Prunus dulcis?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Roze, Wit. De boom groeit in Maart. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen stronken, oude beplanting, straatwerk, bekabeling enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de beste standplaats voor de Dwergamandel?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let ook goed op de schutting: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Houd ook rekening met overhangende takken en wortels die doorschieten.

Hoe snel kan ik de Prunus dulcis Dwergamandel thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Dwergamandel probleemloos in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere varianten, hoogtes en extra’s zoals binddraad en aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van vaak 3 – 6 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus dulcis aanbieding thuisbezorgd en geplant door een ervaren tuinman. Daardoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je ervanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Tip: de plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van stronken, bekabeling, straatwerk, oude wortels, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie