Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

pruimenboom-prunus-domestica-ontario-bestellen-bezorgen

Pruimenboom (Prunus domestica ‘Ontario’) online bestellen

De Pruimenboom (Prunus domestica ‘Ontario’) direct online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijkingssite tref je veel informatie en verzorgingstips voor deze Pruimenboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de boomexperts of tuincentra. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleur van de boom is Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 500 cm. Deze Pruimenboom kan jij online kopen vanaf €17,50.

Naam boomPruimenboom (Prunus domestica ‘Ontario’)
Latijnse naamPrunus domestica Ontario
CategoriePruimenboom
Prijsindicatie€17,50
KleurenGeel, Groen, Oranje, Rood, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Pruimenboom (Prunus domestica Ontario) laten thuisbezorgen (mei 2024)

De Prunus domestica ‘Ontario’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen bieden schaduw, verbeteren de luchtkwaliteit en geven sfeer en kleur aan de tuin. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is dit type Pruimenboom een uitstekende keuze. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Hierbij wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je meerdere online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Pruimenboom Prunus domestica Ontario kunt kunt vinden. Of bekijk alles over de Linde (Tilia euchlora).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Ontario (Pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd vooraf rekening met de regels. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend organisme. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en genoeg licht krijgt. De Pruimenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan bewatering, schaduw, snoeiwerk, tegelwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Pruimenboom Prunus domestica Ontario is aan te planten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Til de boom voorzichtig in het gat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem te verankeren.

 5. Boomverzorging

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Met name in het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In een periode van droogte wordt het aanbevolen om de grond regelmatig te bevochtigen.

Pruimenboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk opties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Extra informatie over de Prunus domestica ‘Ontario’

De Prunus domestica ‘Ontario’ is een pruimenboom die bloeit vanaf half april met witte bloemen. Deze Prunus domestica ‘Ontario’ is een ras pruimenboom die zichzelf goed kan bestuiven. Wanneer andere fruitbomen zorgen voor bestuiven krijgt de boom vaak meer en betere vruchten. Een goede andere bestuiver is Reine Claude d’Althan. De groen gele, sappige en zoete pruimen kunnen worden geplukt omstreeks midden augustus en worden voornamelijk gegeten als handpruim. De pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid, in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor een goede vruchtdracht in het nieuwe seizoen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond of fruitbomenvoeding bij het planten. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk detail: deze Pruimenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Linde (Tilia euchlora).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Ontario’ mei 2024
Wat is de kleur van de Prunus domestica Ontario?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. De boom groeit in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plantplaats dient vrij te zijn van stronken, oude beplanting, grind, oude wortels enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de beste standplaats voor de Pruimenboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat mag niet te nat of droog zijn. Denk ook aan andere bewoners: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Denk tenslotte ook aan overhangende takken en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Prunus domestica Ontario Pruimenboom thuis laten leveren?

Jij kan een Pruimenboom zonder gedoe laten leveren aan huis. Je hebt de keuze uit verschillende formaten en andere essentials zoals set met boompalen of mest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 weken.

Hoe werkt de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus domestica Ontario aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een gespecialiseerde boomspecialist. Met deze extra service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en ben je er verzekerd van dat alles op de juiste manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Niet vergeten: de aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, oude wortels, straatwerk, puin en grind, stronken en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie