Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

halfstam-dikke-amandelboom-prunus-dulcis-bestellen-bezorgen

Halfstam dikke Amandelboom (Prunus dulcis) online bestellen

De Halfstam dikke Amandelboom (Prunus dulcis) gemakkelijk online bestellen en laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze website vind je handige informatie over deze Amandelboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Geholpen door de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleuren van het blad zijn roze, wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Zon en de bloeitijd is Maart, April. De uiteindelijke hoogte is 550 cm. Deze Halfstam dikke Amandelboom is al te koop voor €284,75.

Naam boomHalfstam dikke Amandelboom (Prunus dulcis)
Latijnse naamPrunus dulcis
CategorieAmandelboom
Vanafprijs€284,75
Kleurenroze, wit
Ideale standplaatsZon
BloeiperiodeMaart, April

Halfstam dikke Amandelboom (Prunus dulcis) laten thuisbezorgen (mei 2024)

De Prunus dulcis is een echte eyecatcher. Bomen bieden een eigen microklimaat, ze beperken wateroverlast en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Amandelboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit biedt verschillende voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door de boomspecialist wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hierna vergelijk je toonaangevende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Halfstam dikke Amandelboom Prunus dulcis online bestellen kan. Of bekijk meer informatie over de Beverboom Boomvorm (Magnolia Kobus).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus dulcis (Halfstam dikke Amandelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met speciaal transport. Een boom is een levend product. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek die genoeg waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Halfstam dikke Amandelboom gedijt het beste op een plekje met Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan snoeiwerk, tegelwerk, wortels, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Halfstam dikke Amandelboom Prunus dulcis kunt u aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Vermijd altijd wit straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Verzorgen

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Vooral in het bloeiseizoen (Maart, April). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In droge, warme zomers wordt aangeraden om extra water te geven.

Halfstam dikke Amandelboom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Tips en informatie over de Prunus dulcis

De amandelboom (Prunus dulcis) behoort net als de perzik, nectarine, pruim, kers en abrikoos tot de steenvruchten.De amandelboom is een mooie struikvormige boom. Het blad lijkt heel veel op dat van de perzikboom. In maart zijn de bloemknoppen zo ver en begint de weelderige bloesem. De bloesem van de zoete soorten zijn wit/roze van kleur, de bloesem van de wat bittere soorten is geheel roze. Amandelbomen dragen vanaf eind augustus tot eind oktober amandelnoten. De Amandelboom is goed winterhard en hoeft niet snel van bescherming te worden voorzien. Een goede sierboom die ook nog eens zuidelijke vruchten geeft! Het is een oudere fruitboom van minimaal 12 jaar oud. Direct goede vruchtopbrengst en sterk in de groei direct na het planten. Bij het aanplanten Aanplantgrond gebruiken. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 550 cm. De groeiwijze is Opgaand. Samenvatting van de kleur: roze, wit. De groeiperiode is Maart, April. Hij gedijt het beste op een plekje met Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Let op: deze Amandelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Beverboom Boomvorm (Magnolia Kobus).

Maximale hoogte550 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus dulcis mei 2024
In welke kleur komt het blad van de Prunus dulcis?

De kleur van het blad is roze, wit. Het blad bloeit op in Maart, April. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude beplanting, bekabeling, straatwerk, grind enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is een geschikte standplaats voor de Halfstam dikke Amandelboom?

De ideale standplaats voor deze boom is Zon. De grond moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd rekening met uw buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken, schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Op welke manier kan ik de Prunus dulcis Halfstam dikke Amandelboom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt de Halfstam dikke Amandelboom snel en voordelig in de eigen tuin laten bezorgen. Je hebt de keuze uit verschillende hoogtes, varianten en extra’s zoals set met boompalen of bemesting. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van zo’n 4 of 6 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus dulcis aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een betrouwbare boomexpert. Hierdoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je ervanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Niet vergeten: de plek waar je het laat planten moet volledig vrij zijn van o.a. bekabeling, oude wortels, stronken, straatwerk, worteldoek en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie