Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

appelboom-malus-domestica-elstar-bestellen-bezorgen

Appelboom (Malus domestica ‘Elstar’) online bestellen

De Appelboom (Malus domestica ‘Elstar’) gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op deze website vind je uitgebreide info over deze Appelboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de toonaangevende tuincentra. Met de optionele aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 500 cm. Dit type Appelboom kan jij online kopen vanaf €17,50.

Naam boomAppelboom (Malus domestica ‘Elstar’)
Latijnse naamMalus domestica Elstar
CategorieAppelboom
Prijsindicatie€17,50
KleurGeel, Groen, Rood, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Appelboom (Malus domestica Elstar) laten thuisbezorgen (juni 2024)

De Malus domestica ‘Elstar’ is tegenwoordig erg populair. Bomen bieden een eigen microklimaat, ze produceren zuurstof en zorgen voor diepte in je tuin. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Appelboom het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Met deze dienst wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hierna vergelijk je betrouwbare online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Appelboom Malus domestica Elstar online kopen kan. Of bekijk meer over de Pruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Elstar (Appelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Je artikel wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en genoeg zonlicht ontvangt. De Appelboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Neem ook zaken in acht als snoeiwerk, groeiwijze, bewatering, schaduw.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  De Appelboom Malus domestica Elstar kan aangeplant worden in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en vul het deels met aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het cruciaal om de grond vochtig te houden. Vooral in de groeiperiode (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In droge, warme zomers is het slim om wekelijks te sproeien.

Appelboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Malus domestica ‘Elstar’

De Malus domestica ‘Elstar’ is een appelboom met witte/roze bloemen in het voorjaar. Malus domestica ‘Elstar’ is een zelfbestuivende appelboom. Voor kruisbestuiving en meer vruchten kan ook een Cox’s Orange, Delcorf, Golden delicious, James Grieve, Pinova, Santana of Topaz. De geelrode vrucht van deze appelboom is plukrijp in oktober en heeft een zacht zurige smaak die veel word gebruikt als handappel. Het snoeien van deze appelboom kan vanaf december tot maart. Zorg voor een mooie open kroon waar voldoende oudere afhangende takken in blijven zitten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 500 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Goed om te weten: deze Appelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom prachtige herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Pruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Elstar’ juni 2024
In welke kleur komt het blad van de Malus domestica Elstar?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, puin, bekabeling, worteldoek enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Appelboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te nat en niet te droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en doorschietende wortels.

Wanneer kan ik de Malus domestica Elstar Appelboom aan huis laten leveren?

Jij kan een Appelboom zonder gedoe in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit allerlei soorten, maten en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen en grond voeding. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt deze voordelige Malus domestica Elstar aanbieding thuisbezorgd en geplant door een betrouwbare boomverzorger. Met deze extra service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms krijg je zelfs extra garantie. Belangrijk: de plek waar je het laat planten moet schoon zijn, dus geen worteldoek, straatwerk, bekabeling, stronken, puin en grind en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie