Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

pruimenboom-prunus-domestica-reine-claude-dalthan-bestellen-bezorgen

Pruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’) online bestellen

De Pruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’) eenvoudig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijkingssite bekijk je veel informatie en verzorgingstips voor deze Pruimenboom. Of bestel direct bij een van de toonaangevende tuincentra. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt alles netjes aangeplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Blauw, Groen, Paars, Rood, Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 500 cm. Deze Pruimenboom is al te koop voor €17,50.

Naam boomPruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’)
Latijnse naamPrunus domestica Reine Claude dAlthan
CategoriePruimenboom
Vanafprijs€17,50
KleurenBlauw, Groen, Paars, Rood, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Pruimenboom (Prunus domestica Reine Claude dAlthan) thuis laten bezorgen (juni 2024)

De Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’ is een echte eyecatcher. Bomen zorgen voor verkoeling, ecologisch evenwicht en dieren zijn er gek op. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Pruimenboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Hierbij wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je meerdere online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Pruimenboom Prunus domestica Reine Claude dAlthan kunt bestellen (online). Of klik door naar de pagina over de Knotwilg (Salix alba ‘Chermesina’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Reine Claude dAlthan (Pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Jouw boom wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en goed zonlicht krijgt. De Pruimenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Bekijk ook relevante details zoals schaduw, snoeiwerk, groeiwijze, wortels.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Pruimenboom Prunus domestica Reine Claude dAlthan is aan te planten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Til de boom voorzichtig in het gat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Boomverzorging

  De de beplanting is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Vooral in het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de drogere maanden wordt aangeraden om de kluit extra nat te houden.

Pruimenboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’

De Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’ is een pruimenboom die bloeit half april met witte bloemen. Deze Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’ is een pruimenboom die zichzelf niet kan bestuiven, hiervoor zijn dus andere bomen nodig. Goede bestuivers voor deze pruimenboom zijn Bleue de Belgique of Opal. De vrij grote rood paarse, sappige pruimen met een goede zoete smaak kunnen worden geplukt vanaf eind augustus en worden voornamelijk gebruikt als handpruim. De pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid, in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor een goede vruchtdracht in het nieuwe seizoen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond of fruitbomenvoeding bij het planten. De maximale groeihoogte is ongeveer 500 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Blauw, Groen, Paars, Rood, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk detail: deze Pruimenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Knotwilg (Salix alba ‘Chermesina’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Reine Claude d’Althan’ juni 2024
In welke kleur komt het blad van de Prunus domestica Reine Claude dAlthan?

De boom heeft verschillende kleuren Blauw, Groen, Paars, Rood, Wit. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet goed begaanbaar zijn zonder oude beplanting, grind, stronken, straatwerk enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Pruimenboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let ook goed op de schutting: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Denk tenslotte ook aan schaduw en doorschietende wortels.

Hoe snel kan ik de Prunus domestica Reine Claude dAlthan Pruimenboom aan huis laten leveren?

Jij kan een Pruimenboom gemakkelijk laten bezorgen tot in de tuin. Bij de online bomenexpert kies je uit verschillende formaten en eventuele hulpmiddelen zoals een boomband en mest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt plus minus een week.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Prunus domestica Reine Claude dAlthan aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een vakbekwame bomenspecialist. Dankzij deze service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je ervanuit gaan dat het juist geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Niet vergeten: de plaats waar de boom neergezet wordt moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, straatwerk, worteldoek, puin en grind, oude wortels en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie