Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

appelboom-malus-domestica-zoete-ermgaard-bestellen-bezorgen

Appelboom (Malus domestica ‘Zoete Ermgaard’) online bestellen

De Appelboom (Malus domestica ‘Zoete Ermgaard’) voordelig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op dit portaal bieden wij uitgebreide info over deze Appelboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de boomexperts of tuincentra. Met de optionele aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 500 cm. Dit type Appelboom kan je al laten bezorgen vanaf €17,50.

Naam boomAppelboom (Malus domestica ‘Zoete Ermgaard’)
Latijnse naamMalus domestica Zoete Ermgaard
CategorieAppelboom
Verkoopprijs v.a.€17,50
KleurGeel, Groen, Rood, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Appelboom (Malus domestica Zoete Ermgaard) thuis laten bezorgen (juni 2024)

De Malus domestica ‘Zoete Ermgaard’ is tegenwoordig erg populair. Bomen zorgen voor plekken voor verkoeling op warme dagen, zorgen voor zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Appelboom een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, een aanhangwagen is niet nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door de boomspecialist wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hieronder vergelijk je erkende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Appelboom Malus domestica Zoete Ermgaard online kopen kan. Of bekijk meer over de Familieboom pruim (Prunus domestica).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Zoete Ermgaard (Appelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Bezorging van de boom

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende organismen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een mail of SMS met een trackinglink. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Appelboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Andere aspecten die van belang zijn: wortels, groeiwijze, tegelwerk, bewatering.

 4. De aanplanting

  De Appelboom Malus domestica Zoete Ermgaard kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Graaf boompalen in om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Verzorgen

  De de beplanting is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Dit is met name belangrijk tijdens het groeiseizoen (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de zomerperiode achter de rug is. Bij een droge periode wordt aangeraden om extra water te geven.

Appelboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Vergelijk acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Tips en informatie over de Malus domestica ‘Zoete Ermgaard’

De Malus domestica ‘Zoete Ermgaard’ is een appelboom met witte/roze bloemen in het voorjaar. Malus domestica ‘Zoete Ermgaard’ is een zelfbestuivende appelboom. Voor kruisbestuiving en meer vruchten is nodig een Sterappel. De groen rode vrucht van deze appelboom is plukrijp in oktober en heeft een zoete smaak die word gebruikt als handappel, dessertappel en bewaarappel. Het snoeien van deze appelboom moet vanaf december tot maart. Zorg voor een mooie open kroon waar voldoende oudere takken in blijven zitten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 500 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Tip: deze Appelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Familieboom pruim (Prunus domestica).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Zoete Ermgaard’ juni 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Malus domestica Zoete Ermgaard?

De belangrijkste kleuren zijn Geel, Groen, Rood, Roze, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen worteldoek, puin, straatwerk, grind enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Appelboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan mag niet te nat of droog zijn. Let ook goed op de schutting: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Bekijk ook andere factoren als schaduwvorming en wortelopdruk.

Kan ik de Malus domestica Zoete Ermgaard Appelboom aan huis laten leveren?

Je kunt deze Appelboom makkelijk en snel bij u thuis laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boomband of aanplantgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt deze voordelige Malus domestica Zoete Ermgaard aanbieding afgeleverd en aangeplant door een professionele hovenier. Door deze handige service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en ben je er verzekerd van dat het proces op een goede manier verloopt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de plek waar de boom geplant gaat worden dient compleet toegankelijk te zijn zonder puin en grind, worteldoek, straatwerk, bekabeling, oude wortels en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie