Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

pruimenboom-prunus-domestica-hauszwetsche-bestellen-bezorgen

Pruimenboom (Prunus domestica ‘Hauszwetsche’) online bestellen

De Pruimenboom (Prunus domestica ‘Hauszwetsche’) voordelig online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op onze bomen-vergelijker lees je veel info en tips voor deze Pruimenboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de boomexperts of tuincentra. Met de optionele aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleuren van het blad zijn Blauw, Groen, Paars, Wit. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 500 cm. Deze Pruimenboom kan je al laten bezorgen vanaf €17,50.

Naam boomPruimenboom (Prunus domestica ‘Hauszwetsche’)
Latijnse naamPrunus domestica Hauszwetsche
CategoriePruimenboom
Prijsindicatie€17,50
KleurBlauw, Groen, Paars, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Pruimenboom (Prunus domestica Hauszwetsche) laten thuisbezorgen (juni 2024)

De Prunus domestica ‘Hauszwetsche’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, ecologisch evenwicht en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Pruimenboom het overwegen waard. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door de boomspecialist wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Pruimenboom Prunus domestica Hauszwetsche online kunt bestellen. Of bekijk alles over de Zilverlinde (Tilia tomentosa ‘Brabant’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Hauszwetsche (Pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met speciaal transport. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Een dag voor levering ontvang je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je artikel wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een stukje grond die genoeg waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Pruimenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan tegelwerk, groeiwijze, schaduw, bewatering.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Een Pruimenboom Prunus domestica Hauszwetsche kan aangeplant worden in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en controleer of de boom niet te diep staat. Gebruik eventueel boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Boomverzorging

  De de beplanting is het van levensbelang om de grond vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens het groeiseizoen (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de warme maanden adviseert de kweker om de boom wat extra water te geven.

Pruimenboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Check opties en kies voor bezorging tot in de tuin

Belangrijke informatie over de Prunus domestica ‘Hauszwetsche’

De Prunus domestica ‘Hauszwetsche’ is een pruimenboom die bloeit vanaf half april met witte roze bloemen. Deze Prunus domestica ‘Hauszwetsche’ is een oud ras pruimenboom die zichzelf goed kan bestuiven. Wanneer andere fruitbomen zorgen voor bestuiven krijgt de boom vaak meer en betere vruchten. Enkele goede bestuivers zijn Reine Claude d’Oullins en Victoria. De donkerblauwe sappige zoete pruimen kunnen worden geplukt vanaf september en worden voornamelijk gebruikt als handpruim maar zijn ook geschikt in warme gerechten. De pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid, in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor een goede vruchtdracht in het nieuwe seizoen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond of fruitbomenvoeding bij het planten. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 500 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Blauw, Groen, Paars, Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Niet vergeten: deze Pruimenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Zilverlinde (Tilia tomentosa ‘Brabant’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Hauszwetsche’ juni 2024
Wat zijn de kleuren van de Prunus domestica Hauszwetsche?

De kleur van het blad is Blauw, Groen, Paars, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen straatwerk, worteldoek, stronken, grind enz. Zo kan de boom goed wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welke standplaats kiezen voor de Pruimenboom?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Denk ook aan omwonenden: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Kijk ook goed naar bladverlies en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe snel kan ik de Prunus domestica Hauszwetsche Pruimenboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan deze Pruimenboom zonder gedoe aan huis laten bezorgen. Online vind je meerdere hoogtes, varianten en andere benodigdheden zoals een boomband of grondmest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is plus minus een week.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Prunus domestica Hauszwetsche aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een vakbekwame hovenier. Met deze extra service wordt al het werk uit handen genomen en weet je zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Niet vergeten: de aanplantplek dient vrij te zijn van bekabeling, worteldoek, puin en grind, stronken, oude wortels en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie