Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

sierappel-malus-john-downie-bestellen-bezorgen

Sierappel (Malus ‘John Downie’) online bestellen

De Sierappel (Malus ‘John Downie’) online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze website tonen wij veel nuttige info over deze Appelboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleur van de boom is Groen, Oranje, Rood, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 600 cm. Deze Sierappel kan je al laten bezorgen vanaf €49,50.

Naam boomSierappel (Malus ‘John Downie’)
Latijnse naamMalus John Downie
CategorieAppelboom
Vanafprijs€49,50
KleurGroen, Oranje, Rood, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Sierappel (Malus John Downie) bezorgen aan huis (juni 2024)

De Malus ‘John Downie’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen geven een eigen microklimaat, ze produceren zuurstof en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is dit type Appelboom een uitstekende keuze. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Bij deze service wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je meerdere online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Sierappel Malus John Downie online bestellen kan. Of bekijk alles over de Kersenboom (Prunus avium ‘Hedelfinger’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus John Downie (Sierappel) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend organisme. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt de dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Jouw boom wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek die het water goed afvoert en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Sierappel kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Neem ook zaken in acht als wortels, snoeiwerk, bewatering, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Sierappel Malus John Downie kan men aanplanten in Alle, Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en gebruik aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Onderhouden

  De de beplanting is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Vooral in de groeimaanden (April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers raden we aan de grond regelmatig te bevochtigen.

Sierappel goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Malus ‘John Downie’

De sierappel (Malus ‘John Downie’) is een bladverliezende boom. De jonge sierappel (Malus ‘John Downie’) zijn smal en opgericht, de volwassen exemplaren worden kegelvormig. In het late voorjaar komen in deze sierappel witte bloemen tussen de fel groene bladeren. In de herfst komen in de sierappel grote, eetbare, oranje wilde appels met een rode gloed. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 600 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Oranje, Rood, Wit. De bloeitijd is April, Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Normale grond. Belangrijk: deze Appelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Kersenboom (Prunus avium ‘Hedelfinger’).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus ‘John Downie’ juni 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Malus John Downie?

De kleur van het blad is Groen, Oranje, Rood, Wit. De bladeren komen tot bloei in April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden dient compleet toegankelijk te zijn zonder grind, puin, oude wortels, oude beplanting enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Sierappel?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Denk tenslotte ook aan mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Malus John Downie Sierappel aan huis laten leveren?

Je kunt een Sierappel snel en voordelig aan huis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit diverse soorten groottes en andere essentials zoals een boompalenset en grondmest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De geschatte levertijd is plus minus een week.

Wat is de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Malus John Downie aanbieding thuisbezorgd en geplant door een erkende boomverzorger. Dankzij deze service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je ervanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Bedenk wel: de aanplantplek moet vrij zijn van puin en grind, straatwerk, worteldoek, oude wortels, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie