Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kersenboom-prunus-avium-hedelfinger-bestellen-bezorgen

Kersenboom (Prunus avium ‘Hedelfinger’) online bestellen

De Kersenboom (Prunus avium ‘Hedelfinger’) gemakkelijk online bestellen en laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op dit portaal tref je uitgebreide informatie over deze Kersenboom. Of bestel direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 500 cm. Dit type Kersenboom kan je al laten bezorgen vanaf €17,50.

Naam boomKersenboom (Prunus avium ‘Hedelfinger’)
Latijnse naamPrunus avium Hedelfinger
CategorieKersenboom
Verkoopprijs v.a.€17,50
KleurGroen, Paars, Rood, Wit, Zwart
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Kersenboom (Prunus avium Hedelfinger) laten bezorgen in de tuin (februari 2024)

De Prunus avium ‘Hedelfinger’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen leveren een eigen microklimaat, ze produceren zuurstof en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is deze Kersenboom een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de bijgaande tabel vergelijk je erkende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Kersenboom Prunus avium Hedelfinger online bestellen kan. Of klik door naar de pagina over de Dak-berk (Betula pendula dakboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Hedelfinger (Kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Levering van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met speciaal transport. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die genoeg waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Kersenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Neem ook zaken in acht als groeiwijze, tegelwerk, bewatering, wortels.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Kersenboom Prunus avium Hedelfinger plant je het beste in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Verzorgen

  Na het aanplanten is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeimaanden (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot de warme periode voorbij is. Tijdens de zomerdagen is het een goed idee om wekelijks te sproeien.

Kersenboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Vergelijk acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Aanvullende informatie over de Prunus avium ‘Hedelfinger’

De Prunus avium ‘Hedelfinger’ is een kersenboom die bloeit met witte bloemen in de periode april tot mei. Prunus avium ‘Hedelfinger’ is een kersenboom die zichzelf kan bestuiven. Voor de kruisbestuiving voor meer en betere vruchten zijn onder andere Dubbele Meikers of Stella goede bestuivers. Na de bestuiving ontwikkelen zich de grote, donker rode tot zwarte, zoete kersen die geplukt kunnen worden vanaf half juli welke worden gebruikt om vers te eten maar ook als verwerking. De kersenboom kan op twee momenten worden gesnoeid, na de bloei en na de oogst, na de oogst is het best dan is het nog wat warmer en droger en kan de boom goed herstellen van de snoeiwonden, smeer de grotere snoeiwonden eventueel in met wondbalsem. Snoei de boom zo uit dat er weer een open kroon ontstaat, met voldoende oudere takken, waar het licht weer goed in kan komen. Bij het planten is het goed om de grond te verbeteren met tuinplantengrond of fruitbomen voeding en plaats bij de boom een boompaal. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Kroonvorm. Samenvatting van de kleur: Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: deze Kersenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Dak-berk (Betula pendula dakboom).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Hedelfinger’ februari 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus avium Hedelfinger?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. De boom groeit in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, bekabeling, worteldoek, puin enz. Zo kan de boom goed wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Kersenboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Denk ook aan andere bewoners: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals schaduw en doorschietende wortels.

Hoe snel kan ik de Prunus avium Hedelfinger Kersenboom thuis laten leveren?

Je kunt zo’n Kersenboom eenvoudig laten leveren aan huis. Online vind je verschillende formaten en andere essentials zoals een boompalenset of grond voeding. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een vakkundige bezorgservice. De geschatte levertijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Hoe werkt de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus avium Hedelfinger aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een erkende bomenspecialist. Op die manier hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Let op: de plek waar de boom geplant gaat worden dient vrij te zijn van straatwerk, worteldoek, oude wortels, puin en grind, bekabeling en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie