Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

groene-beukenhaag-fagus-sylvatica-bestellen-bezorgen

Groene beukenhaag (Fagus sylvatica) online bestellen

De Groene beukenhaag (Fagus sylvatica) goedkoop online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit platform lees je handige info over deze Beukenhaag. Je kunt direct online bestellen bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met behulp van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Mei. De uiteindelijke hoogte is 250 cm. Dit type Groene beukenhaag kan jij online kopen vanaf €1,10.

Naam boomGroene beukenhaag (Fagus sylvatica)
Latijnse naamFagus sylvatica
CategorieBeukenhaag
Vanafprijs€1,10
KleurGeel, Groen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Groene beukenhaag (Fagus sylvatica) bezorgen aan huis (april 2024)

De Fagus sylvatica is een echte eyecatcher. Bomen bieden schaduwrijke plekken, ze beperken wateroverlast en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Beukenhaag een uitstekende keuze. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Via internet heb je veruit de meeste keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de bijgaande tabel vergelijk je meerdere online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Groene beukenhaag Fagus sylvatica online bestellen kan. Of bekijk meer over de Leiappelboom (Malus domestica ‘Cox’s orange Pippin’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Fagus sylvatica (Groene beukenhaag) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Een groot deel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende producten. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt een dag van tevoren een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je aankoop wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en genoeg licht krijgt. De Groene beukenhaag voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Denk ook goed aan wortels, tegelwerk, schaduw, snoeiwerk.

 4. Het planten van de boom

  Zo’n Groene beukenhaag Fagus sylvatica kan je volgens de kweker planten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Je moeten een plantgat graven waarin de boom komt te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Monteer eventueel ook boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Verzorgen

  Na het aanplanten is het essentieel om de kluit nat te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de zomerperiode achter de rug is. In de drogere maanden wordt het aanbevolen om de kluit extra nat te houden.

Groene beukenhaag goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Fagus sylvatica

De groene beukenhaag Fagus sylvatica is de bekendste en meest toegepaste haagplant voor een beukenhaag. De groene beukenhaag kan goed gesnoeid worden en groeit in de lente met lichtgroen blad dat verkleurt naar donkergroen gedurende de zomer en dat in de herfst oranjebruin kleurt. De Fagus sylvatica beukenhaag staat bekend om zijn dichte haagstructuur. De groene beukenhaag is winterhard en bladhoudend. De beukhaag kan enkel of dubbel geplant worden. Van half oktober tot half april is de Fagus sylvatica beukenhaag leverbaar met kale wortel, dit scheelt aanzienlijk in prijs. De groene beukenhaag gedijt het beste op vochthoudende, zure grond in de volle zon of halfschaduw. Snoei de beukenhaag direct na aanplanting en houd vooral in het eerste voorjaar en zomer de grond goed vochtig. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 250 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen. De groeiperiode is Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk detail: deze Beukenhaag is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Leiappelboom (Malus domestica ‘Cox’s orange Pippin’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Fagus sylvatica april 2024
In welke kleur komt het blad van de Fagus sylvatica?

De belangrijkste kleuren zijn Geel, Groen. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Mei. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plantplaats moet schoon zijn, dus geen puin, straatwerk, oude wortels, worteldoek enz. Zo kan de boom goed wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Groene beukenhaag?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let op schuttingen & overkappingen: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Denk tenslotte ook aan overhangende takken, schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe kan ik de Fagus sylvatica Groene beukenhaag thuis laten bezorgen?

Jij kan de Groene beukenhaag lekker makkelijk thuis laten afleveren. Via het online tuincentrum koop je meerdere hoogtes, varianten en extra’s zoals boompalen en mest. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een professionele bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, ongeveer 5 werkdagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt deze voordelige Fagus sylvatica aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een deskundige boomverzorger. Met deze extra service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je zeker dat het juist geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Bedenk wel: de aanplantplek dient vrij te zijn van straatwerk, oude wortels, worteldoek, bekabeling, stronken en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie