Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

krentenboom-struikvorm-amelanchier-alnifolia-obelisk-bestellen-bezorgen

Krentenboom struikvorm (Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’) online bestellen

De Krentenboom struikvorm (Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze website vind je informatie en eigenschappen van deze Krentenboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van onze partners. Met de optionele aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De boom is mooi gekleurd: Blauw, Wit, Zwart. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 400 cm. Deze Krentenboom struikvorm is al te koop voor €29,25.

Naam boomKrentenboom struikvorm (Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’)
Latijnse naamAmelanchier alnifolia Obelisk
CategorieKrentenboom
Vanafprijs€29,25
KleurBlauw, Wit, Zwart
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Krentenboom struikvorm (Amelanchier alnifolia Obelisk) thuis laten bezorgen (juni 2024)

De Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen leveren verkoeling, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor wat extra privacy. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is deze Krentenboom een uitstekende keuze. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In deze tabel vergelijk je betrouwbare online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Krentenboom struikvorm Amelanchier alnifolia Obelisk online kunt bestellen. Zie ook meer informatie over de Perzikboom (Prunus persica ‘Vaes oogst’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Amelanchier alnifolia Obelisk (Krentenboom struikvorm) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Levering van de boom

  Veel bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gekozen adres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt een dag van tevoren een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw boom wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek die het water goed afvoert en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Krentenboom struikvorm gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Bekijk ook relevante details zoals tegelwerk, schaduw, wortels, groeiwijze.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Krentenboom struikvorm Amelanchier alnifolia Obelisk kan je volgens de kweker planten in Elke grondsoort. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Plaats indien nodig boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de grond vochtig te houden. Vooral in de bloeimaanden (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. In de drogere maanden raden we aan wekelijks te sproeien.

Krentenboom struikvorm goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Vergelijk acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’

Deze krentenboom, Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’, is een opgaande, zuilvormige sierheester. De sierwaarde van de Amelanchier zit voornamelijk in de prachtige, uitbundige bloei en de herfstkleuren. Ook zijn de vruchten eetbaar. De Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’ kan 3 tot 4 meter hoog worden en 1 tot 2 meter breed. Vanaf half april bloeit de Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’ uitbundig met grote trossen witte bloemetjes. Na de bloei komen de eetbare, blauwviolette vruchten aan de boom die tegen het einde van de zomer rijp zijn. Het blad van de Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’ loopt bronskleurig uit en kleurt in de zomer groen met een grijsgroene onderkant. In de herfst kleurt het blad prachtig geel en oranje voordat het afvalt. Snoeien is bij deze krentenboom niet nodig. Mocht u hem toch willen snoeien, doe dit dan in de zomer, herfst of vroege winter. De Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’ staat het liefst op een halfschaduw tot zonnige plaats en heeft graag een goed doorlatende, wat kalkhoudende bodem. Deze inheemse heester is zeer goed winterhard en verdraagt ook droge periodes. Voeg bij het aanplanten aanplantgrond toe aan het plantgat. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 400 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Compact, Opgaand, Smal, Zuilvormig. De kleur van het blad is Blauw, Wit, Zwart. De bloeitijd is April, Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Elke grondsoort. Goed om te weten: deze Krentenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Perzikboom (Prunus persica ‘Vaes oogst’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormCompact, Opgaand, Smal, Zuilvormig
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’ juni 2024
In welke kleur komt het blad van de Amelanchier alnifolia Obelisk?

De belangrijkste kleuren zijn Blauw, Wit, Zwart. De groeiperiode is April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen grind, stronken, bekabeling, worteldoek enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Elke grondsoort.

Welk standplaats is geschikt voor de Krentenboom struikvorm?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let op schuttingen & overkappingen: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Kijk ook goed naar overhangende takken en wortelopdruk.

Hoe snel kan ik de Amelanchier alnifolia Obelisk Krentenboom struikvorm aan huis laten leveren?

Jij kan zo’n Krentenboom struikvorm moeiteloos en snel in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit verschillende hoogtes, varianten en extra’s zoals een boompalenset of aanplantgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt plus minus een week.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt deze voordelige Amelanchier alnifolia Obelisk aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een deskundige boomspecialist. Door deze handige service kan je alles rustig uit handen geven en mag je erop vertrouwen dat het proces op een goede manier verloopt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Bedenk wel: de plek waar je het laat planten moet vrij zijn van straatwerk, oude wortels, puin en grind, stronken, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie