Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leiappelboom-malus-domestica-coxs-orange-pippin-bestellen-bezorgen

Leiappelboom (Malus domestica ‘Cox’s orange Pippin’) online bestellen

De Leiappelboom (Malus domestica ‘Cox’s orange Pippin’) gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijker bekijk je veel nuttige informatie over deze Leifruitboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de toonaangevende tuincentra. Met de optionele aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleur van de boom is Roze, Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 400 cm. Deze Leiappelboom kan je al laten bezorgen vanaf €48,75.

Naam boomLeiappelboom (Malus domestica ‘Cox’s orange Pippin’)
Latijnse naamMalus domestica Coxs orange Pippin
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€48,75
KleurRoze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Leiappelboom (Malus domestica Coxs orange Pippin) bezorgen aan huis (mei 2023)

De Malus domestica ‘Cox’s orange Pippin’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen bieden koele plekken in de tuin, ecologisch evenwicht en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is dit type Leifruitboom een hele goede optie. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je diverse online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Leiappelboom Malus domestica Coxs orange Pippin online kunt bestellen. Of bekijk meer informatie over de Taxushaag (Taxus media ‘Hicksii’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Coxs orange Pippin (Leiappelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende producten. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Leiappelboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Neem ook zaken in acht als wortels, schaduw, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Leiappelboom Malus domestica Coxs orange Pippin kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en gebruik aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om genoeg water te geven. Met name in het groeiseizoen (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers adviseren wij om de grond regelmatig te bevochtigen.

Leiappelboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Adviezen en informatie over de Malus domestica ‘Cox’s orange Pippin’

Een lei-appel boom is een mooie aanvulling in de tuin. Malus domestica ‘Cox’s orange Pippin’ is een vaste, sappige, aangenaam zure en zeer aromatische handappel. Bestuiving: enigszins zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. ‘Elstar’, ‘Golden Delicious’ of ‘Topaz’ meer succes. Snoeien: in de winter of rond 1 juli. Takken zoveel mogelijk laten hangen (vruchtbaarder). Enkele nieuwe takken later er in buigen voor vervanging snoei. Te lange takken wegknippen. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Voeg matig kalk toe voor zoetere vruchten. Vormt lange slappe takken. Bewaren: Hoe lang u appelen kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appelen die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appelen veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller door rijpt. Schoonmaken: Eet een appel gewassen, geschild, in zijn geheel of in partjes. Voor een kind is het prettig als het klokhuis er met een appelboor wordt uitgehaald. Appelen verkleuren na het schillen snel bruin. Door het toevoegen van een beetje citroen- of limoensap (bijvoorbeeld in fruitsalades) is dit te voorkomen. Consumptie: Een appeltje eet u niet alleen uit de hand. Er zijn oneindig veel recepten waarin de appel de hoofdrol speelt. Bekende recepten zijn appeltaart, appelmoes en appelflappen. Voedingswaarde: Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De caloriearme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 400 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Leivorm. De kleur van het blad is Roze, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Let op: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Taxushaag (Taxus media ‘Hicksii’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Cox’s orange Pippin’ mei 2023
Wat zijn de kleuren van de Malus domestica Coxs orange Pippin?

De belangrijkste kleuren zijn Roze, Wit. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen grind, oude wortels, bekabeling, straatwerk enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Welk standplaats is geschikt voor de Leiappelboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met bladverlies en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Malus domestica Coxs orange Pippin Leiappelboom aan huis laten leveren?

Jij kan een Leiappelboom lekker makkelijk in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit verschillende formaten en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen, bamboestokken of potgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een speciale koeriersdienst. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Malus domestica Coxs orange Pippin aanbieding afgeleverd en aangeplant door een professionele bomenspecialist. Daardoor wordt al het werk uit handen genomen en ben je er verzekerd van dat het juist geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Let op: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, puin en grind, oude wortels, worteldoek, stronken en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie