Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

haagbeuk-carpinus-betulus-bestellen-bezorgen

Haagbeuk (Carpinus betulus) online bestellen

De Haagbeuk (Carpinus betulus) voordelig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op deze pagina tonen wij handige info over deze Beukenhaag. Je kunt direct online bestellen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Met de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De boom is mooi gekleurd: Groen. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 1000 cm. Dit type Haagbeuk is al te koop voor €0,85.

Naam boomHaagbeuk (Carpinus betulus)
Latijnse naamCarpinus betulus
CategorieBeukenhaag
Verkoopprijs v.a.€0,85
KleurenGroen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei

Haagbeuk (Carpinus betulus) bezorgen aan huis (april 2024)

De Carpinus betulus is een echte eyecatcher. Bomen bieden plekken voor verkoeling op warme dagen, ecologisch evenwicht en dienen uitstekend als perceel afboording. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Beukenhaag iets wat je kunt overwegen. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, een aanhangwagen is niet nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door deze expert wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hierna vergelijk je verschillende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Haagbeuk Carpinus betulus kunt kunt vinden. Zie ook meer informatie over de Leikersenboom (Prunus avium ‘Hedelfinger’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Carpinus betulus (Haagbeuk) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek die het water goed afvoert en en genoeg licht krijgt. De Haagbeuk plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Bekijk ook relevante details zoals schaduw, tegelwerk, wortels, snoeiwerk.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Haagbeuk Carpinus betulus kan aangeplant worden in Droge grond, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Zandgrond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom komt te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en vul het deels met aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het van levensbelang om de kluit nat te houden. Vooral in de bloeiperiode (April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de warme maanden is het een goed idee om de kluit extra nat te houden.

Haagbeuk goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk opties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Extra informatie over de Carpinus betulus

De haagbeuk (Carpinus betulus) is, naast de beukenhaag (Fagus sylvatica), de bekendste en meest toegepaste haagplant voor een beukenhaag. De haagbeuk Carpinus betulus kan goed gesnoeit worden en groeit in de lente met lichtgroen blad dat verkleurt naar donkergroen gedurende de zomer en dat in de herfst geeloranje kleurt. De haagbeuk Carpinus betulus staat bekend om zijn grove blad en opener haagstructuur. De haagbeuk Carpinus betulus is winterhard en bijna kaal in de winter. De haagbeuk kan enkel of dubbel geplant worden. Van half oktober tot half april is de Carpinus betulus leverbaar met kale wortel, dit scheelt aanzienlijk in prijs. De haagbeuk Carpinus betulus gedijt het beste op vochthoudende, zure grond in de volle zon of halfschaduw. Snoei de haagplant direct na aanplanting en houd vooral in het eerste voorjaar en zomer de grond goed vochtig. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken. De maximale groeihoogte is ongeveer 1000 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Breed / verspreid. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen. De bloeiperiode is April, Mei. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Droge grond, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Zandgrond. Belangrijk detail: deze Beukenhaag is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Leikersenboom (Prunus avium ‘Hedelfinger’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondDroge grond, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Zandgrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Carpinus betulus april 2024
In welke kleur komt het blad van de Carpinus betulus?

De kleur van het blad is Groen. Hij komt tot bloei in April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude wortels, grind, puin, straatwerk enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Droge grond, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Zandgrond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Haagbeuk?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te nat en niet te droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Denk tenslotte ook aan schaduw en wortels die doorschieten.

Hoe snel kan ik de Carpinus betulus Haagbeuk aan huis laten leveren?

Jij kan deze Haagbeuk moeiteloos en snel bij u thuis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit verschillende hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals set met boompalen of bemesting. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt deze voordelige Carpinus betulus aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een ervaren boomverzorger. Dankzij deze service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Belangrijk: de plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen worteldoek, straatwerk, stronken, puin en grind, oude wortels en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie