Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leikersenboom-prunus-avium-hedelfinger-bestellen-bezorgen

Leikersenboom (Prunus avium ‘Hedelfinger’) online bestellen

De Leikersenboom (Prunus avium ‘Hedelfinger’) online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op dit platform check je handige informatie over deze Leifruitboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de boomexperts of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De boom is mooi gekleurd: Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 400 cm. Deze Leikersenboom kan je al laten bezorgen vanaf €48,75.

Naam boomLeikersenboom (Prunus avium ‘Hedelfinger’)
Latijnse naamPrunus avium Hedelfinger
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€48,75
KleurenWit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Leikersenboom (Prunus avium Hedelfinger) laten bezorgen in de tuin (mei 2023)

De Prunus avium ‘Hedelfinger’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen bieden schaduwrijke plekken, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Leifruitboom een hele goede optie. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Daardoor wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je populaire online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Leikersenboom Prunus avium Hedelfinger online bestellen kan. Of klik door naar de pagina over de Leibeuk (Carpinus betulus ‘Fastigiata’ leiboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Hedelfinger (Leikersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Bezorging van de boom

  Veel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een mail of SMS met een trackinglink. Jouw boom wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Leikersenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan schaduw, snoeiwerk, groeiwijze, tegelwerk.

 4. De aanplanting

  De Leikersenboom Prunus avium Hedelfinger kan aangeplant worden in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en controleer of de boom niet te diep staat. Boor 2 boompalen in de grond om hem extra te verstevigen.

 5. Onderhouden

  Na het aanplanten is het belangrijk om genoeg water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het groeiseizoen (April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de droge hete zomermaanden raden we aan de grond regelmatig te bevochtigen.

Leikersenboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Aanvullende informatie over de Prunus avium ‘Hedelfinger’

Deze Leikersenboom geeft lekkere kersen en mooie bloemen. De Prunus avium ‘Hedelfinger’ is een lekkere zoete kers. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. ‘Dubbele Meikers’ of ‘Stella’ meer succes. Snoeien: na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen. Bemesting: in februari en in de herfst organisch-minerale meststof geven. Plantdelen niet geschikt voor consumptie. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? De maximale hoogte ligt op ongeveer 400 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Leivorm. De (blad)kleur van deze boom is: Wit. Het groeiseizoen is in April, Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Goed om te weten: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Leibeuk (Carpinus betulus ‘Fastigiata’ leiboom).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Hedelfinger’ mei 2023
Wat zijn de kleuren van de Prunus avium Hedelfinger?

De boom heeft verschillende kleuren Wit. Het blad bloeit op in April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, straatwerk, oude beplanting, worteldoek enz. Zo kan de boom goed wortelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Leikersenboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan andere bewoners: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Prunus avium Hedelfinger Leikersenboom thuis laten leveren?

Je kunt een Leikersenboom lekker makkelijk aan huis laten bezorgen. Via internet bestel je meerdere hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boompalenset of mest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. De bezorgtijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus avium Hedelfinger aanbieding bezorgd en geplant door een vakbekwame boomexpert. Dankzij deze service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je er rustig vanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van oude wortels, puin en grind, stronken, bekabeling, straatwerk en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie