Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

rode-beukenhaag-fagus-sylvatica-atropurpurea-bestellen-bezorgen

Rode beukenhaag (Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’) online bestellen

De Rode beukenhaag (Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijkingssite tonen wij veel praktische info over deze Beukenhaag. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de weergegeven webshops of tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De kleur van de boom is Bruin, Rood. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Mei. De uiteindelijke hoogte is 250 cm. Deze Rode beukenhaag kan je al laten bezorgen vanaf €2,90.

Naam boomRode beukenhaag (Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’)
Latijnse naamFagus sylvatica Atropurpurea
CategorieBeukenhaag
Vanafprijs€2,90
KleurBruin, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Rode beukenhaag (Fagus sylvatica Atropurpurea) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven schaduwrijke plekken, verbeteren de luchtkwaliteit en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is dit type Beukenhaag zeker een hele leuke mogelijkheid. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door deze expert worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de bijgaande tabel vergelijk je diverse bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Rode beukenhaag Fagus sylvatica Atropurpurea online kunt bestellen. Of bekijk meer over de Dikke Lei-appelboom (Malus domestica ‘Red Elstar’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Fagus sylvatica Atropurpurea (Rode beukenhaag) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gekozen adres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die genoeg waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Rode beukenhaag kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk ook goed aan tegelwerk, groeiwijze, snoeiwerk, schaduw.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Zo’n Rode beukenhaag Fagus sylvatica Atropurpurea plant je het beste in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom komt te staan. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem te verankeren.

 5. Boomverzorging

  Nadat je de boom geplant hebt is het cruciaal om genoeg water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeimaanden (Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers wordt aangeraden om wat aanvullend water bij te geven.

Rode beukenhaag goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’

De rode beukenhaag Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’ is de bekendste en meest toegepaste haagplant. De rode beukenhaag kan goed gesnoeid worden en groeit in de lente met donkergroen tot groenbruin blad dat in de herfst oranjebruin tot donkerbruin kleurt. De rode beukenhaag staat bekend om zijn dichte haagstructuur en is winterhard en bladhoudend. De beukhaag kan enkel of dubbel geplant worden. Van half oktober tot half april is de Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’ beukenhaag leverbaar met kale wortel, dit scheelt aanzienlijk in prijs. De rode beukenhaag gedijt het beste op vochthoudende, zure grond in de volle zon of halfschaduw. Snoei de rode beukenhaag direct na aanplanting en houd vooral in het eerste voorjaar en zomer de grond goed vochtig. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 250 cm. De groeiwijze is Breed / verspreid. Samenvatting van de kleur: Bruin, Rood. De bloeitijd is Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Tip: deze Beukenhaag is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Dikke Lei-appelboom (Malus domestica ‘Red Elstar’).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringJa
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Fagus sylvatica Atropurpurea?

De kleur van het blad is Bruin, Rood. De bloeitijd is Mei. Opmerkelijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, straatwerk, grind, oude beplanting enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welke standplaats kiezen voor de Rode beukenhaag?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te nat en niet te droog zijn. Let ook goed op de schutting: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Fagus sylvatica Atropurpurea Rode beukenhaag thuis laten leveren?

Je kunt een Rode beukenhaag makkelijk en snel thuis laten afleveren. Via het online tuincentrum koop je verschillende hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boom palenboor of grondmest. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is ongeveer 5 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Fagus sylvatica Atropurpurea aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een professionele tuinman. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je zeker dat het altijd correct wordt neergezet. Soms krijg je zelfs extra garantie. Let op: de plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen worteldoek, bekabeling, straatwerk, stronken, puin en grind en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie