Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

blauwspar-picea-pungens-glauca-globosum-bestellen-bezorgen

Blauwspar (Picea pungens ‘Glauca Globosum’) online bestellen

De Blauwspar (Picea pungens ‘Glauca Globosum’) gemakkelijk online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze website bieden wij handige info over deze Blauwspar. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleuren van het blad zijn Blauw, Grijs. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 100 cm. Dit type Blauwspar kan je al laten bezorgen vanaf €38,25.

Naam boomBlauwspar (Picea pungens ‘Glauca Globosum’)
Latijnse naamPicea pungens Glauca Globosum
CategorieBlauwspar
Verkoopprijs v.a.€38,25
KleurBlauw, Grijs
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei

Blauwspar (Picea pungens Glauca Globosum) bezorgen aan huis (april 2024)

De Picea pungens ‘Glauca Globosum’ is een echte eyecatcher. Bomen geven koele plekken in de tuin, verbeteren de luchtkwaliteit en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is dit type Blauwspar iets wat je kunt overwegen. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hierna vergelijk je toonaangevende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Blauwspar Picea pungens Glauca Globosum kunt kunt vinden. Of vind informatie en tips voor de Pijnboom (Pinus wallichiana).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Picea pungens Glauca Globosum (Blauwspar) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met speciaal transport. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Blauwspar plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Bekijk ook relevante details zoals schaduw, wortels, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Het planten van de boom

  Deze Blauwspar Picea pungens Glauca Globosum kan men aanplanten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Monteer eventueel ook boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het van levensbelang om de boom voldoende water geven. Dit is met name belangrijk tijdens het groeiseizoen (April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het blad valt in de herfst. In droge, warme zomers is het noodzakelijk om de grond regelmatig te bevochtigen.

Blauwspar goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Check acties en laat het tot in de tuin bezorgen

Extra informatie over de Picea pungens ‘Glauca Globosum’

De Picea pungens ‘Glauca Globosum’ is een traag groeiende dwergconifeer die begint als dichtbegroeide bolvorm, maar uiteindelijk toegroeit naar een kegelvorm. Een volwassen ‘Glauca Globosum’ kan 140cm hoog worden, maar dit duurt enkele tientallen jaren. De naalden zijn lang, stevig en zitten zeer dicht op elkaar rondom de takken. De ‘Glauca Globosum’ groeit met lichtblauwe scheuten die langzaam verkleuren naar donkerblauw/groen. De Blauwspar is zeer winterhard (tot -40 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Picea pungens ‘Glauca Globosum’ is een zeer sterke, zeewindbestendige plant die het beste gedijt op voedselrijke, droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale groeihoogte is ongeveer 100 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Dwergvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Blauw, Grijs. Deze boom bloeit met name in April, Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Goed om te weten: deze Blauwspar is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Pijnboom (Pinus wallichiana).

Maximale hoogte100 cm
GroeivormDwergvorm
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Picea pungens ‘Glauca Globosum’ april 2024
In welke kleur komt het blad van de Picea pungens Glauca Globosum?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Blauw, Grijs. Het blad bloeit op in April, Mei. Opmerkelijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De aanplantplek dient vrij te zijn van oude wortels, oude beplanting, bekabeling, worteldoek enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Blauwspar?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden mag niet te nat of droog zijn. Houd ook rekening met de buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Kan ik de Picea pungens Glauca Globosum Blauwspar thuis laten leveren?

Jij kan zo’n Blauwspar moeiteloos en snel bij u thuis laten bezorgen. Je hebt de keuze uit meerdere hoogtes, varianten en extra’s zoals een boomband of grondmest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Hoe werkt de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt deze voordelige Picea pungens Glauca Globosum aanbieding bezorgd en geplant door een professionele bomenspecialist. Met deze extra service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je ervanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen straatwerk, puin en grind, stronken, bekabeling, worteldoek en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie