Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

anna-paulownaboom-paulownia-tomentosa-bestellen-bezorgen

Anna Paulownaboom (Paulownia Tomentosa) online bestellen

De Anna Paulownaboom (Paulownia Tomentosa) eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze website bieden wij veel nuttige informatie over deze Bloesemboom. Bestellen kan gemakkelijk bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met behulp van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De bladkleur is mooi: Bruin, Groen, Paars. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. Deze Anna Paulownaboom kan je al laten bezorgen vanaf €98,95.

Naam boomAnna Paulownaboom (Paulownia Tomentosa)
Latijnse naamPaulownia Tomentosa
CategorieBloesemboom
Vanafprijs€98,95
KleurenBruin, Groen, Paars
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Anna Paulownaboom (Paulownia Tomentosa) thuis bezorgen (april 2024)

De Paulownia Tomentosa geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen geven schaduwrijke plekken, ze beperken wateroverlast en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Bloesemboom een uitstekende keuze. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In onderstaande tabel vergelijk je betrouwbare online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Anna Paulownaboom Paulownia Tomentosa online bestellen kan. Of bekijk alles over de Appelboom (Malus domestica ‘Jonagold’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Paulownia Tomentosa (Anna Paulownaboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Bezorging van de boom

  Veel bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met een speciale koeriersdienst. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Een dag voor levering ontvang je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Anna Paulownaboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Je moet ook zeker rekening houden met groeiwijze, schaduw, tegelwerk, bewatering.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Een Anna Paulownaboom Paulownia Tomentosa is aan te planten in Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit van boom ruimschoots past. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het van levensbelang om genoeg water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de zomerdagen is het noodzakelijk om de grond regelmatig te bevochtigen.

Anna Paulownaboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Belangrijke informatie over de Paulownia Tomentosa

De Paulownia Tomentosa, of Anna Paulownaboom is een prachtige bloesemboom die breed uitgroeit met een schermvormige kroon. De Anna Paulownaboom is een relatief snelgroeiende boom met brede, grijze uitstaande dikke takken. De takken worden op later leeftijd hol waardoor deze sierboom windgevoelig is en een beschutte standplaats verlangt. De bladeren van de Paulownia Tomentosa zijn hartvormig en opvallend groot (40cm!). De bloemen van deze sierboom zijn trompetvormig en prachtig lila- paars van kleur en trekken veel bijen en hommels aan. Na de bloei verschijnen eivormige doosvruchten aan de Paulownia Tomentosa welke aanvankelijk groen van kleur zijn en vervolgens verkleuren naar decoratief bruin. De Anna Paulownaboom groeit in de jeugdfase als een rechte staak omhoog. Pas na een paar jaar verschijnen de zijtakken. Plaats deze sierboom op een kalkrijke grond en een zonnige standplaats. Een te natte bodem wordt niet verdragen. Aanplanten met een Boompaal en Aanplantgrond. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 1000 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Opgaand, Vertakt. De (blad)kleur van deze boom is: Bruin, Groen, Paars. Deze boom bloeit met name in April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Normale grond. Belangrijk: deze Bloesemboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Appelboom (Malus domestica ‘Jonagold’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormOpgaand, Vertakt
Geschikte grondNormale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Paulownia Tomentosa april 2024
Wat zijn de kleuren van de Paulownia Tomentosa?

De boom heeft verschillende kleuren Bruin, Groen, Paars. De bloeitijd is April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar de boom geplant gaat worden dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, grind, oude beplanting, bekabeling enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Normale grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Anna Paulownaboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let op schuttingen & overkappingen: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Bekijk ook andere factoren als mogelijke ongewenste schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Wanneer kan ik de Paulownia Tomentosa Anna Paulownaboom aan huis laten leveren?

Jij kan zo’n Anna Paulownaboom probleemloos in de eigen tuin laten bezorgen. Online vind je allerlei soorten, maten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boompalenset of grond voeding. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Wat betekent aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Paulownia Tomentosa aanbieding thuisbezorgd en geplant door een professionele hovenier. Hierdoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je 100% zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Belangrijk: de aanplantplek dient vrij te zijn van stronken, worteldoek, oude wortels, straatwerk, puin en grind en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie