Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

appelboom-malus-domestica-jonagold-bestellen-bezorgen

Appelboom (Malus domestica ‘Jonagold’) online bestellen

De Appelboom (Malus domestica ‘Jonagold’) gemakkelijk online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op deze website tref je veel informatie en verzorgingstips voor deze Appelboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 500 cm. Deze Appelboom is te koop voor prijzen v.a. €17,50.

Naam boomAppelboom (Malus domestica ‘Jonagold’)
Latijnse naamMalus domestica Jonagold
CategorieAppelboom
Verkoopprijs v.a.€17,50
KleurenGeel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Appelboom (Malus domestica Jonagold) laten bezorgen in de tuin (maart 2024)

De Malus domestica ‘Jonagold’ is tegenwoordig erg populair. Bomen bieden plekken voor verkoeling op warme dagen, ze dempen het geluid van de omgeving en bieden privacy. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is dit type Appelboom een hele goede optie. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Appelboom Malus domestica Jonagold online kan kopen. Of bekijk meer informatie over de Japanse notenboom op stam (Ginkgo biloba ‘Mariken’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Jonagold (Appelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom laten leveren

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Een dag voor levering ontvang je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die het water goed afvoert en en genoeg licht krijgt. De Appelboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Je moet ook zeker rekening houden met wortels, schaduw, groeiwijze, bewatering.

 4. De aanplanting

  Zo’n Appelboom Malus domestica Jonagold kunt u aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en controleer of de boom niet te diep staat. Boor 2 boompalen in de grond om de boom stabiel te houden.

 5. Onderhouden

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het cruciaal om de kluit vochtig te houden. Vooral in het groeiseizoen (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In een periode van droogte is het noodzakelijk om wekelijks te sproeien.

Appelboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Malus domestica ‘Jonagold’

De Malus domestica ‘Jonagold’ is een appelboom met witte/roze bloemen in het voorjaar. Malus domestica ‘Jonagold’ is een zelfbestuivende appelboom. Voor kruisbestuiving en meer vruchten kan ook een Elstar, Gloster of Benoni worden gebruikt. De roodgele vrucht van deze appelboom is plukrijp in oktober en heeft een zoete smaak die veel word gebruikt als handappel en dessertappel. Het snoeien van deze appelboom moet vanaf december tot maart. Zorg voor een mooie open kroon waar voldoende oudere takken in blijven zitten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 500 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Kroonvorm. De kleur van het blad is Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk: deze Appelboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Japanse notenboom op stam (Ginkgo biloba ‘Mariken’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Jonagold’ maart 2024
Wat is de kleur van de Malus domestica Jonagold?

De bladkleur is Geel, Groen, Oranje, Rood, Roze, Wit. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van bekabeling, straatwerk, oude beplanting, stronken enz. Zo kan de boom goed wortelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Appelboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan andere bewoners: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Houd ook rekening met overhangende takken, schaduw en doorschietende wortels.

Kan ik de Malus domestica Jonagold Appelboom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt de Appelboom gemakkelijk aan huis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boom palenboor en bemesting. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt jouw voordelige Malus domestica Jonagold aanbieding thuisbezorgd en geplant door een betrouwbare hovenier. Met deze extra service kan je alles rustig uit handen geven en weet je zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms krijg je zelfs extra garantie. Tip: de plek waar je het laat planten dient vrij te zijn van puin en grind, straatwerk, stronken, worteldoek, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie